Opel Astra Sports Tourer: nu ook als break (2021)

Opel Astra Sports Tourer 2021

De Opel Astra komt er als vanouds opnieuw als compacte break. Deze Sports Tourer-versie volgt het voorbeeld van zijn Franse neef, de 308 SW, met een kofferruimte van ruim 1.600 liter en meteen twee plug-inhybride aandrijflijnen.

Opel heeft de breakversie van zijn nieuwe Astra onthuld. Dat konden we wel verwachten want de constructeur bouwt al bijna 60 jaar stations op basis van zijn Astra- en voorheen ook Kadett-platforms. Net als Peugeot, trouwens, waar de 308 SW heel wat technologie en specificaties deelt met deze Astra.

Intelli-Space

Dat valt meteen op wanneer je het koffervolume bekijkt, want met een basisinhoud van 608 liter — uit te breiden naar 1.634 liter met de achterbank omlaag — laat de Astra Sports Tourer identieke cijfers optekenen als de 308 SW. Vergelijken we dat met de Astra hatchback, dan biedt de break 186 liter ruimte meer achter de achterbank. Tenzij je voor één van de plug-inhybrides gaat, want die moet licht inboeten aan koffervolume om plaats te bieden aan de batterij. Je houdt dan echter nog steeds een mooie 548 tot 1.574 liter over.

Opel Astra Sports Tourer 2021 koffer

De Astra break krijgt standaard een achterbank mee die in drie delen neergeklapt kan worden. Met alledrie de delen omlaag ontstaat een volledig vlakke laadvloer. Optioneel kan je die laadvloer laten uitrusten met Opels Intelli-Space-systeem, dat de vloer in hoogte kan aanpassen en zelfs kan kantelen tot een hoek van 45 graden. Hoe dat eruitziet weten we nog niet precies, maar wij stellen ons iets in de zin van een compacte kiepwagen voor.

Break met Vizor

Los van zijn scharnierende laadvloer blijft de Astra Sports Tourer onderhuids relatief gelijkaardig aan zijn kortere variant — en aan de Peugeot 308. In het vooronder vinden we dus 1.2-liter benzinemotoren met vermogens van 110 of 130 pk, een 1.5-diesel met eveneens 130 pk of twee plug-inhybride aandrijflijnen met ofwel 180 ofwel 225 pk. Ook deze Astra krijgt natuurlijk Opels kenmerkende Vizor-grille mee, wat er in principe de eerste break met Opels nieuwe neusje van maakt.

Opel Astra Sports Tourer 2021 interieur

De Astra Sports Tourer wordt in de showrooms verwacht rond midden 2022. Hoeveel meer deze break moet kosten ten opzichte van zijn hatchback-broer is nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 10:47
afbeelding van Wim

Knappe break

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws