Tesla opent 500ste supercharger, lanceert V3-snelladen in Europa

Tesla V3 Supercharger Europa

In Londen heeft Tesla zijn 500ste Europese snellaadstation geopend. Dat station is het eerste V3-snellaadstation van Tesla buiten Noord-Amerika, en kan piekvermogens tot 250 kW aan.

De Californische constructeur Tesla lanceert zijn eerste V3-snellaadstation in Europa. Dat bevindt zich in de Londense buitenwijk Park Royal, waar er al een snellaadstation met V2-laadpalen is. Die laadpalen kunnen een piekvermogen tot 150 kW aan, op voorwaarde dat er niet te veel andere Tesla’s in het snellaadstation staan op te laden.

De V3-snelladers verhogen dat piekvermogen nu naar 250 kW. Tesla zegt dat vermogen aan de snellader te kunnen garanderen met de CCS-aansluiting die de constructeur standaard op de Model 3 voorziet, ook al staan er andere Tesla’s ingeplugd aan de laadpalen. Eigenaars van een Model S en Model X kunnen een CCS-adapter kopen (nieuwe Model S- en Model X-exemplaren hebben die standaard) zodat ze het vermogen niet met andere opladende auto’s hoeven te delen. Die adapter kan zowat hetzelfde V2-piekvermogen van 150 kW aan.

Tesla vs Ionity

De V3-Superchargers van Tesla worden vanaf nu geleidelijk in Europa uitgerold. Concurrent Ionity, dat ook met het CCS-systeem werkt, haalt een piekvermogen van 350 kW. Vandaag zijn er daarvan vier stations in ons land: in Doornik, Bergen, Luik en Gent.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws