Wordt Opel Insignia binnenkort grote crossover?

Opel Insignia Sports Tourer 2021

De grote break is dood, lang leve de grote crossover. Dat credo klinkt al langer in de vergaderzalen van bijvoorbeeld Citroën en Ford maar lijkt nu ook doorgedrongen te zijn bij Opel. Volgens de geruchten zouden de Duitsers namelijk de Insignia-naam op een SUV-achtige gaan kleven.

De verkoopcijfers liegen er niet om: het gaat niet goed met de break. Van de Opel en Vauxhall Insignia alleen al gingen er bijvoorbeeld in 2020 amper één zesde van het aantal in 2010 verkochte exemplaren over de toonbank. Concurrenten Citroën en Ford zagen al eerder heil in een crossoverbehandeling: de nieuwe C5 krijgt — samen met een ‘X’-suffix — voortaan een hogere ophanging en de volgende Mondeo moet eveneens een hoogpotige worden. Opel zou hetzelfde van plan zijn met de Insignia.

E-crossover

Dat vernam het Britse AutoExpress uit de wandelgangen bij Vauxhall, Opels Angelsaksische tweelingbroertje. Volgens hun informatie zou de volgende Insignia naast een algemene verhoging ook de nodige elektrificatie ondergaan, wat natuurlijk geen verrassing mag zijn gezien het huidige klimaat. Zo zou het model op het toekomstige eVMP-platform van Stellantis komen te staan, dat ook onder de vervangers voor de Peugeot 3008 en 5008 moet terechtkomen. Dat zou erop voorzien zijn om meerdere plug-inhybride aandrijflijnen en een zuiver elektrische variant te ondersteunen.

Citroën C5 X 2021

Voor zij die Opel koste wat het kost nog van mening willen doen veranderen zien wij maar één oplossing: de Insignia-verkoopscijfers terug de hoogte in duwen door er toch nog eentje van de huidige generatie te gaan bestellen. Die kreeg eind 2019 nog een facelift en zou dus nog een tweetal jaartjes moeten meegaan voor de vervanger er een SUV-sausje over komt gieten. Onze keuze zou alvast uitgaan naar een GSi-exemplaar met 230 pk en een strakker onderstel, kwestie van duidelijk te maken dat we echt geen graten zien in een Insignia met lage ophanging.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws