Volvo: elektrische XC40 wil vooral veilig zijn

Volvo XC40 elektrisch

Over enkele weken stelt Volvo zijn allereerste volledig elektrische model voor. Dat wordt de XC40, die volgens de eerste informatie die de Zweden vrijgeven vooral veilig wil zijn.

Genoeg plug-in- en milde hybrides bij Volvo: tijd om over te gaan naar het eerste volledig elektrische model. De elektrische XC40 wordt over enkele weken voorgesteld, maar Volvo geeft nu al de eerste details vrij. Die hebben – hoe kan het ook anders? - betrekking op de veiligheid van de elektrische SUV.

Kreukelzones herdenken

De afwezigheid van een klassieke verbrandingsmotor brengt namelijk enkele uitdagingen met zich mee. De voorkant moet bijvoorbeeld opnieuw worden ontworpen en verstevigd. De batterij, ingepakt in een aluminium frame, is geïntegreerd in het midden van de koetswerkstructuur en krijgt op die manier een kreukelzone rond zich. Achteraan wordt de elektromotor geïntegreerd in de koetswerkstructuur om de schok van een eventuele crash beter weg te leiden van het interieur.

Volvo XC40 elektrisch

De elektrische XC40 wil tot slot een stapje dichter zetten richting autonoom rijden: hij krijgt als eerste Volvo het nieuwe “ADAS”-systeem, met geavanceerde rijhulp op basis van radars, camera’s en ultrasone sensoren. De volledig elektrische Volvo XC40 wordt in de loop van oktober voorgesteld.

Volvo XC40 elektrisch

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Huysegoms Laurent 20:10
afbeelding van Huysegoms Laurent

Prachtige wagen.
Interesse mits degelijke overname
Mvg

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws