Nissan Concept 20-23 toont hoe pittig de elektrische Micra kan worden (2023)

Nissan Concept 20-23 2023

Er komt een opvolger voor de Nissan Micra aan, en die gaat grondig breken met de vijf voorgaande generaties. De compacte hatchback wordt namelijk voor het eerst zuiver elektrisch… Maar dat betekent niet dat hij saai moet zijn, getuige deze compleet van de pot gerukte Concept 20-23.

Kijk je vandaag de dag binnen in de Nissan-showroom, dan kan je er wel eens iets missen. Zo hebben de Japanners de huidige generatie van de Micra al stilzwijgend uit de catalogus gehaald zodat het kleinste dat je er momenteel kan kopen meteen een Juke is. Dat wil echter niet zeggen dat de Micra in de voetsporen van andere B-segment hatchbacks zoals de Ford Fiesta en Kia Rio treedt. Nee: in tegenstelling tot dat tweetal krijgt de compactste Nissan gewoon een vervolg als EV, en daarvan krijgen we nu een voorsmaakje.

Met Alpine-genen?

Ter ere van de 20ste verjaardag van zijn Europese ontwerptak in Londen heeft Nissan namelijk deze Concept 20-23 onthuld en inderdaad: die naam is een samentrekking van de leeftijd van de afdeling en het huidige jaar. Ze hadden hem echter zowel “Concept Micra” kunnen noemen want het studiemodel brengt zowat alle vage schetsen die we al mochten zien van de aankomende, elektrische Micra-opvolger in de praktijk. Zo tekenen zowel voor- als achteraan ronde LED-kijkers present en krijgt het autootje schattig afgeronde vormen, al worden die voor de gelegenheid wel gecombineerd met heftig spoilerwerk. Het doel was namelijk om een racewagentje voor de stad te bedenken, en daarom biedt het kale interieur ook enkel ruimte aan een piloot en een copiloot.

Nissan Concept 20-23 2023

De kans dat Nissan het zo gek zal maken bij de échte elektrische Micra-opvolger is klein, maar de sportieve toets is niet helemaal verwonderlijk. Zo weten we al langer dan vandaag dat de nieuwe EV zijn techniek zal delen met de aankomende Renault 5, en daarvan komt er ook een potente Alpine-versie. De kans zit er dus in dat ze ook bij Nissan een hothatch op basis van hun Micra EV gaan bouwen — al zijn we nog niet zeker dat de auto in de eerste plaats ‘Micra’ gaat heten. We leren het waarschijnlijk allemaal in de loop van volgend jaar, want dan zouden we de kleine EV voor het eerst in zijn productievorm te zien krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws