Opel Rocks e-xtreme is nog cooler dan Citroën Ami Buggy… en nog zeldzamer

Opel Rocks e-xtreme 2022

Opel heeft een designwedstrijd georganiseerd rond zijn guitige Rocks-e, en het resultaat is misschien wel de stoerste brommobiel ooit gezien. Deze Rocks e-xtreme ziet er namelijk uit als een soort offroadbuggy. Dat deden ze eerder al eens bij Citroën, maar de Duitse tekenaar tilt het idee letterlijk naar een hoger niveau.

De Citroën Ami kennen we allemaal, want dat kleintje spreekt meer tot de verbeelding dan menig een grote auto. Zoveel zelfs dat Citroën even geleden uitpakte met een offroadversie onder de noemer My Ami Buggy Concept, en de autowereld er massaal verliefd op werd. Hetzelfde idee past Opel nu toe op zijn technische tweelingbroer van die Ami, de Rocks-e, al was dat niet het idee van Opel zelf.

Hou je klaar, Opel-mailbox

De Duitsers organiseerden namelijk een designwedstrijd op sociale media, waarbij iedereen uitgenodigd werd om hun gekste versie van de Rocks-e te bedenken. Als winnaar kwam ene Lukas Wenzhöfer uit de bus, een 26-jarige creatieveling uit een dorpje nabij Frankfurt. Die had de kleine Opel heruitgevonden als een soort extreme rallywagen, compleet met een enorme spoiler, een externe rolkooi en een flink verhoogde ophanging. En als je nu hoopt dat Opel deze Rocks e-xtreme ook echt gaat verkopen, dan ben je niet alleen.

Opel Rocks e-xtreme 2022

We moeten je echter teleurstellen, want de kans is e-xtreem klein dat je dit ding ooit in je eigen garage zult kunnen parkeren. Opel belooft namelijk wel dat ze hem gaan bouwen, maar de oplage zou beperkt blijven tot één showexemplaar… Dat hebben we echter nog gehoord, want wanneer Citroën zijn My Ami Buggy Concept toonde hadden ze ook geen plannen om hem in productie te nemen. Daarop werden ze echter zo zwaar gestalkt door potentiële klanten dat ze hem toch maar bouwden in een oplage van 50 exemplaren, die binnen de 18 minuten uitverkocht waren. Dus wie weet: als we massaal op Opels kap gaan zitten, is er misschien toch een kans…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws