Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex wordt zuiver elektrische camper (2022)

Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex 2022

Vanlife is helemaal in, maar echt modern wordt het pas wanneer je kunt kamperen met minimale impact op het milieu. Daar heeft Opel nu een oplossing voor gevonden met deze Crosscamp-versie van de Zafira-e, of toch indien je akkoord bent om af en toe een laadpauze in je route te plannen.

Even iets anders dan hypercars en hothatches, want ook de compacte camper is tegenwoordig enorm populair. Dat hebben ze ook bij Opel gemerkt, waar ze in Duitsland inmiddels een kampeerversie van hun Zafira Life aanbieden. Die kon je tot nu toe echter alleen met een dieselmotor onder de kap bestellen, maar Opel is net druk in de weer om alle verbrandingsmotoren uit zijn Combo’s en Zafiri te verbannen. Ook dan is zit er echter nog toekomst in de Crosscamp-naam, want de Duitsers laten ons deze zuiver elektrische versie zien.

Groeiende markt

Deze Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex is — naast een hele mond vol — namelijk gebaseerd op de Zafira-e Life, waardoor het busje 136 pk haalt uit een elektromotor op de vooras. Die puurt zijn stroom uit een accu van 75 kWh, waardoor de elektrocamper een actieradius van 322 kilometer laat optekenen. Op de snelweg mag je natuurlijk wat minder verwachten, maar dankzij snellaadcapaciteit tot 100 kW is de accu wel terug voor 80% vol in 48 minuten. Die tijd kan je dan wel doorbrengen in de praktisch ingerichte leefruimte, die voorzien is van 180° draaibare stoelen, een slaapbank, een klein keukenblokje met watervoorziening en natuurlijk een hefdak met een volwaardig tweepersoonsbed eronder.

Opel Zafira-e Life Crosscamp Flex 2022

Opel toont momenteel een eerste prototype van zijn Zafira-e-camper op het Caravan Salon in Düsseldorf, maar belooft het model nadien ook echt in productie te nemen. Daarmee voegen ze zich bij de piepkleine maar wel groeiende markt van de elektrische campers. Voor zover onze kampeerkennis strekt, wordt die namelijk momenteel enkel bezet door een Mercedes EQV Marco Polo en binnenkort aangevuld met een leefbare versie van de Volkswagen ID. Buzz. Of deze elektrische Opel-camper ook naar België komt, is op dit moment nog niet zeker.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 12:25
afbeelding van Adriaan

Geweldig, geen gezeul meer met gas flessen, want koken op inductie kan dan oppeens wel, airco die je remote kan gebruiken. Ik zie best wel wat voordelen voor een ev camper. Dat je af en toe eens een middag pauze zal moeten nemen aan een snellader, veel verschil is er ook niet met al die diesel campers die tijdens de middag picnicen aan de tankstations...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws