Trend? Microcars op het Autosalon Brussel 2023

Men zegt vaak dat de elektrische auto te duur is en dat men daarom de koop uitstelt. De automerken zijn daar niet doof voor en werpen zich daarom op de microwagenmarkt. Noem ze geen Micro Machines want het zijn niet langer breekbare brommobielen, het worden volwaardige auto's, met plaats voor maximum twee personen. Een bloemlezing.Citroën AMI

Een trendsetter is hij, want na de kleine C-Zero - en zijn broeders iMiEV en iOn - bleef het lang stil in het land van de kleine elektrische auto's. De AMI bracht daar verandering in, het kekke kleine karretje veroverde meteen de harten van vooral deelautobedrijven.

Citroën pakt het slim aan, want met een speciale 'Buggy'-versie weet hij de aandacht vast te houden.

Microlino

Compacter kan altijd; dat bewijst deze Microlino nog maar eens. Dit piepkleine elektrische autootje krijgt namelijk een design aangemeten dat doet denken aan de BMW Isetta van weleer, inclusief voordeur.

Cijfers als 17 pk aan vermogen en 14 kWh aan batterijen klinken eveneens compact, maar dat zou voldoende moeten zijn om het slechts 2,5 meter korte autootje 230 kilometer lang aan te drijven. Je vindt hem ergens tussen de standen van Volkswagen en Audi in Paleis 11, want de Microlino wordt eveneens ingevoerd door VW-importeur D’Ieteren.

Silence S04

De markt van de microcars groeit zienderogen, want naast de Microlino maakt ook deze Silence S04 zijn opwachting op het Salon. Als je daar nog nooit van gehoord hebt ben je niet alleen, want deze Spaanse scooterbouwer was tot voor kort niet actief in België. Vanaf dit jaar brengen ze echter deze S04 op onze markt, een piepklein elektrisch autootje met een rijbereik van zo’n 130 kilometer.

Dat is trouwens niet het enige dat de accu van 5,6 kWh te bieden heeft, want die neemt de vorm van een soort trolley aan die je uit de auto kan halen en zo thuis kan opladen. Silence vraagt 16.285 euro voor de S04. Hij is voor het eerst te zien in Paleis 6.

XEV Yoyo

Goedkoper elektrisch vervoer komt in de vorm van deze XEV Yoyo, want dat is – alweer – een microcar. Die krijg je namelijk mee vanaf 15.770 euro, waarmee hij toch bijna dubbel zo duur is als een Citroën Ami.

De Yoyo is echter ook wat sneller, al zouden we ons met een topsnelheid van 80 km/u toch niet meteen in het spitsverkeer op de E40 durven wagen. De accu is 10,3 kWh groot, goed voor een rijbereik van zo’n 150 kilometer. Je ontdekt zijn guitige koetswerk in Paleis 9 van de Brussels Motor Show.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws