Hoe maak je goede autofoto's met je gsm?

Hoe maak je goede autofoto's met je gsm of smartphone?

Smartphone autofotografie zit in de lift. Wij kregen de kans om samen met OPPO uit te zoeken waar je nu exact moet op letten om de perfecte autofoto te nemen met je smartphone. Hier zijn alvast 7 tips om je te helpen.

Wees creatief met de groothoeklens

Smartphones zijn standaard voorzien van groothoeklenzen. Maar high-end telefoons zoals onze Find X5 Pro hebben vaak een Ultra-groothoeklens, in ons geval zelfs eentje van 50 megapixels. Wees dan ook niet bang om die te gebruiken. Autofotografie draait om emotie. Wanneer je dan ook een bepaalde hoek of aanzicht van de wagen wil accentueren kan een ultra-groothoek daar perfect bij helpen.

Hoe maak je goede autofoto's met je gsm?

Foto genomen met Oppo Find X5 Pro

Filters

Je kan niet meer zonder filters. Meer nog, filters zijn tegenwoordig zo geavanceerd dat ze een groot voordeel bieden ten opzichte van de klassieke camera. Gebruik dus een filter naar jouw artistieke keuze. Met onze Find X5 Pro kan je real time van filter wisselen. Er zijn zelfs filters speciaal ontwikkeld met Hasselblad, één van de grootste namen in de camera-industrie.

Hoe maak je goede autofoto's met je gsm?

Foto genomen met Oppo Find X5 Pro

Denk aan de instellingen

Camerasoftware is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Neem dus tijd om de instellingen van je smartphone te leren kennen. HDR, AI, jpegkwaliteit, het zijn maar enkele instellingen die we met de X5 kunnen aanpassen. Je zou zelfs volledig manueel kunnen fotograferen. Al lijkt het ons slim om de software zijn ding te laten doen.

Leer kadreren

Let er op dat je kadrage in orde is. Bij autofotografie helpt het bijvoorbeeld om de foto’s net iets lager bij de grond te nemen, het geeft het onderwerp meer présence. Let ook op dat je geen verticale objecten zoals lantaarnpalen achter de auto hebt staan. Op foto lijken de palen zo uit het dak van de wagen te komen.

Hoe maak je goede autofoto's met je gsm? fouten die je kan maken

Foto genomen met Oppo Find X5 Pro

Zoek een passende achtergrond

Probeer een neutrale achtergrond te zoeken. De auto is je onderwerp, dus dat is de focus. Wanneer er te veel objecten in de achtergrond zijn, gaat dat een slordige indruk achterlaten. Als je natuurlijk in de Ardennen vertoeft en je hebt een prachtige vallei als achtergrond, kan je dat niet laten schieten.

Zonlicht is uw beste vriend en uw ergste vijand

Maak het jezelf niet moeilijker door in de vlakke zon te fotograferen. Ga naar de website van het KMI en zoek op om hoe laat de zon opkomt en terug verdwijnt. Het uur na zonsopgang en voor zonsondergang is het "golden hour". Je gaat zien, je foto’s gaan er 10x beter uit zien zonder enige moeite.

Hoe maak je goede autofoto's met je gsm? Foto met de OPPO find X5 pro

Foto genomen met Oppo Find X5 Pro

Investeer in goed materiaal

Zowel in camera’s als smartphones zijn er grote verschillen. Wil je echt het uiterste halen uit je smartphone ga je moeten investeren in het mid en high-end segment. Je heb meer foto georiënteerde merken zoals OPPO, die kunnen natuurlijk een streepje voor hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws