Poppy vernieuwt volledige wagenpark, gaat in zee met Seat

Seat Ibiza Poppy 2020

De aanbieder van deelauto’s Poppy gaat zijn volledige wagenpark vernieuwen. De VW e-Golf en Audi A3 g-tron gaan dus uit roulatie, en worden onder meer vervangen door Seats.

Poppy lanceerde begin 2018 zijn deelauto’s in de stad Antwerpen. Het begon met 200 elektrische e-Golfs en 150 A3 g-trons, maar breidde de afgelopen jaren onder meer uit naar Brussel. Ook deelsteps en deelscooters gingen uitmaken van het Poppy-aanbod.

Na twee jaar is het wagenpark aan vernieuwing toe. De Volkswagen e-Golf en Audi A3 g-tron worden uit roulatie gehaald, en onder meer vervangen door Seats. Vanaf februari begint Poppy met de uitrol van de Seat Ibiza TGI, op CNG. Later komt daar nog de Mii Electric bij, en twee andere modellen die Poppy later bekend wil maken.

Andere brandstofmix

Tegelijk wordt het aanbod aan auto’s uitgebreid naar 500, komt de klemtoon op CNG te liggen en wordt het aanbod aan elektrische auto’s kleiner. “CNG-auto’s zullen de helft van de vloot gaan uitmaken”, zegt Laetitia Gutierrez van Poppy. “De huidige infrastructuur voor elektrische wagens is nog niet ideaal in de steden waar we vandaag werken.” Ook benzinewagens zullen hun intrede doen in het Poppy-gamma. Nog voor de zomer zullen ook de deelsteps worden vernieuwd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick 12:24
afbeelding van Yannick

ik zou toch eens die hun boekhouding willen weten... hoe kan je nu op twee jaar tijd al die dure VW's en Audi's al gaan vervangen. Hebben die zich allemaal al kunnen terugverdienen (excl restwaarde)? Lijkt mij toch gek. Die scooters ook, zie je overal staan in de stad maar geen kat die ze gebruikt.

Yvesw 12:38
afbeelding van Yvesw

Gezien dat Poppy van D'Ieteren (importeur Volkswagen Group) is, zullen die auto's er al hebben gestaan met een fikse korting. En zonder twijfel zal je binnenkort een rits rode tweedehands A3's en e-Golfs tegen gaan komen op zoekertjessites.

Winstgevend lijkt me Poppy momenteel nog niet... maar als je in een grote groep woont, heb je het comfort om rustig te groeien. De overstap naar Seat is trouwens niet zo gek, want het Spaanse merk wordt door de Volkswagen Group Global naar voren geschoven als de tak van de familie die voor mobiliteitsoplossingen zal staan. Waardoor je meteen ook weet waarom Cupra een merk op zichzelf is geworden. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws