Ariel Atom V8 onthuld

De Ariel Atom V8 heeft maar 1 doel voor ogen: De Bugatti Veyron van de troon stoten als koning van de hypercars. Een doel dat ze erg serieus namen bij Atom, want na twee jaar van ontwikkeling kwamen ze uit bij een kracht-gewicht verhouding van 921 Pk per ton. Ter vergelijking: Dit is 50 % meer dan een Bugatti Veyron en overstijgt zelfs een GP2 eenzitsracewagen!

De laatste prototypes worden nog volop getest maar het is zeker dat de Atom V8 vanuit stilstand in minder dan 2.5 seconden naar 96 km/u zal acceleren en 160 km/u wordt onder de 6 seconden aangetikt. De waarden die Atom eigenlijk wil bereiken zijn 2.3 en 5.4 seconden want hiermee zijn ze sneller dan de Veyron. Hiervoor maakt de Atom V8 gebruik van een 3 liter grote Hartley V8. Dit zijn twee Suzuki motorfiets motoren die werden samengevoegd en daarna grondig onder handen werden genomen.

Ariel Atom V8 2011

Er zullen twee versies van dit blok worden aangeboden. Een relatief brave versie met 482 pk en een echte raceversie met 507 pk. Beide versies zullen begrensd zijn op 16.500 toeren per minuut en beide maken gebruik van een sequentiele 6 traps versnellingsbak van Sadev. Hierbij moet je je voet niet van het gas halen om op te schakelen en dankzij electro-pneumatische flippers achter het stuur worden de overgangen zachter en hierdoor aangenamer voor dagelijks gebruik.

Ariel Atom V8 2011

De Atom V8 is herkenbaar aan het gouden chassis en wielen, een motordeksel in carbon en een set aerodynamische vleugels in carbon. De stoelen en positie achter het stuur zijn standaard en kunnen dus niet versteld worden, hiervoor biedt men het Race Technology pakket aan waarbij alles verstelbaar is en waarbij een data-logger al de gegevens van de wagen bewaart.

Tot slot kunnen we u nog vertellen dat er slechts 25 exemplaren zullen worden gebouwd en dat elke auto om en bij de 180.000 euro zal kosten.

Ariel Atom V8 2011

Via autocar

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Kenny 14:19
afbeelding van Kenny

Nice, maar ik denk niet dat iemand hem zal kopen voor 'dagelijks gebruik' :-)

buyck 14:48
afbeelding van buyck

180.000 euro als het je mij vraagt absoluut niet overdreven. Gezien de research en toptechnologie die gebruikt is valt dit nog wel mee. En 10 keer goedkoper dan de Bugatti Supersport ! Als ik me niet vergis kost laatste Veyron 1 800 000 euro.

carspotting.be- 16:02
afbeelding van carspotting.be-

dit ding is gemaakt om dood te blijven :D

R2D2 16:57
afbeelding van R2D2

@ buyck: "toptechnologie": "twee Suzuki motorfiets motoren die werden samengevoegd" waaw, werkelijk buitensporige technologie. En als je hiermee tegen 30 km/h botst kunnen ze je lichaamsdelen waarschijnlijk al samen vegen met een borstel.

Quin 16:49
afbeelding van Quin

Moet ontzettend leuk zijn op een circuit, net een kartje.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws