Moddervet: Ford Transit Custom als ruige offroad-camper door Irmscher

Ford Irmscher Custom Spirit 2024

We snappen je best: er is geen grotere vrijheid dan reizen met een camper. Zo kan je — afhankelijk van de lokale wetgeving — vrijwel overal je thuis maken, zolang je er maar geraakt… En de ene camper geraakt al op meer plekken dan de andere, getuige deze opgehoogde Ford Transit Custom.

Fords nieuwste busje is er af-fabriek al in allerhande vormen. Naast de ‘Transit Custom’ bestelversie en de 'Tourneo Custom’ met tot negen zitplaatsen, komt er namelijk ook weer een camper onder de noemer ‘Transit Custom Nugget’. Met een beetje geluk mag je dan ook weer rekenen op een stoere ‘Trail’-versie met vierwielaandrijving, want zo had Ford er in zijn vorige generatie van de Custom Nugget ook al eentje… Maar zo stoer als deze creatie van Irmscher, zal die waarschijnlijk niet worden.

Voor de avontuurlijke doe-het-zelver

Dit is namelijk de Irmscher Custom Spirit, een Transit Custom die door de Duitse tuner grondig onder handen genomen werd. Zo werd zijn spoorbreedte flink vergroot, met wielkasten tot gevolg waar Fords eigen ‘MS-RT’-versie van staat te kijken. Daarin vind je nieuwe 18-inchwielen die voor de gelegenheid voorzien zijn van terreinbanden en het geheel staat ook nog eens een paar centimeters hoger op zijn poten dan anders. Zo moet de Ford ruiger terrein aankunnen en we vermoeden dan ook dat Irmscher vertrokken is van de vierwielaangedreven dieselversie. Verder trakteert de tuner het busje op gifgroene lak en wild stickerwerk, naast een nieuwe grille en een flink dakrek.

Ford Irmscher Custom Spirit 2024

Daardoor beschikt de Custom Spirit niet over het soort klapdak dat de volwaardige Nugget-camper van Ford wel zal hebben, en ook op andere vlakken belooft Irmschers creatie een stukje primitiever te worden. Zo delen de Duitsers nog geen beelden van het interieur, maar met de achterklep open lijkt het alsof je het eigenlijk moet stellen met een uitschuifbaar keukenblok en een klapbed erbovenop. Deze Custom Spirit wordt ook op dat vlak dus een alternatief voor de avontuurlijk ingestelde kampeerder… En voor de handige doe-het-zelver. Irmscher wil namelijk nog niet kwijt of het deze creatie ooit als een kant-en-klaar model op de markt zal brengen, maar vrijwel alle losse componenten zou je wel in hun shop moeten kunnen vinden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws