Irmscher IRC is de sportieve Astra die Opel niet durfde maken (2024)

Opel Astra Irmscher IRC 2024

Kom maar uit je winterslaap, liefhebber der sportievere Opel, want je hebt weer iets om van te dromen. Tuner Irmscher heeft zich namelijk gebogen over de Astra en het resultaat is een lekker gespierd ogende, 260 pk sterke hothatch… Je weet wel, een beetje wat de Astra GSe eigenlijk had moeten zijn.

Sportieve Opels, ze bestaan wel degelijk. Sterker nog: van bijna elke generatie van de Astra kwamen er hothatch-versies op de markt, eerst onder de noemer GSI en nadien als OPC. Zelfs daarvoor, toen Opels C-segmenter nog Kadett heette, mochten zo’n scheurijzers niet ontbreken en aanvankelijk kleefden de Duitsers daar het GSE-label op. Die naam — maar dan iets anders geschreven — is nu terug op de nieuwe Astra GSe maar er is één probleem: bij de iconische status van zijn voorgangers komt die misschien niet écht in de buurt.

Digitaal duwtje in de rug

Enter: Irmscher, een tuner die zich van oudsher bezig houdt met het opleuken van allerhande Opels. Zo ook de Astra, en die krijgt misschien wel de heftigste make-over die we ooit al van de Duitsers gezien hebben. De hatchback wordt bijvoorbeeld flink verbreed dankzij extra opzetstukken over de wielkasten, en onderaan de deuren monden die uit in lagere zijskirts. Verder zien we nieuwe bumpers met vooraan enorme luchthappers en achteraan een grote diffuser. Daarin pronken dan weer twee schoorstenen van uitlaatpijpen en ook die passen wat ons betreft perfect binnen het plaatje, alleen de krakkemikkig gemonteerde spoiler valt misschien wat uit de toon.

Opel Astra Irmscher IRC 2024

Het eindresultaat is hoe dan ook iets dat naast menig R-, RS- of ST-model zou mogen staan en dat geldt ook qua vermogen. Zo schopt deze ‘Astra IRC’ het volgens Irmscher tot 260 pk, al verklappen ze niet waar dat vermogen precies vandaan komt. We vermoeden dat het hier gaat om een upgrade voor de standaard 225 pk sterke Astra GSe plug-inhybride en dan zou deze kit die misschien net het extra duwtje in de rug geven dat die nodig had om zijn ware potentieel waar te maken… Of toch indien Irmscher deze aanpassingen echt in productie gaat nemen, want voorlopig moeten we het stellen met een tweetal digitale tekeningen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws