Zagato verlengt Alpine A110: AGTZ Twin Tail

Zagato AGTZ Twin tail

Italiaans designhuis Alpine heeft zich gebogen over de Franse Alpine A110. Het resultaat is een hommage aan de Alpine A220 die in de jaren 60 deelnam aan Le Mans. Daardoor mét afneembare long tail, maak kennis met de AGTZ Twin Tail.

Bij de Italiaanse koetswerkbouwer Zagato houden ze zich voornamelijk bezig met het verbouwen van Italiaans gerief en Aston Martins. Nu hebben ze echter een uitstapje gemaakt naar het Franse Normandië om terug te komen met de AGTZ Twin Tail.

Long Tail

Deze AGTZ Twin Tail is namelijk geen van een nieuw koetswerk voorziene Lamborghini, Alfa-Romeo of Aston Martin... maar wel een Alpine. Jep, de Franse "budgetsportwagen" kan tegenwoordig gekocht worden met een koetswerk van Zagato. Met deze creatie wilden de Italianen vooral een hommage brengen aan de Alpine A220 die in 1968 en 1969 deel nam met een flinke V8 van Gordini achterin.

Zagato AGTZ Twin tail

Achterin deze AGTZ Twin Tail geen knoert van een V8, wel de gekende 1.8-liter viercilinder turbobenzine van Renault. Al is dat niet het paradepaardje achteraan. Zo verlengt Zagato de A110 gigantisch met een dubbelvinnig opzetstuk. Het maakt van de A110 een long tail die desgewenst terug van het koetswerk kan worden genomen als je de openbare weg op gaat. 19 stuks zal Zagato van deze creatie bouwen, elk met een startprijs van maar liefst 650.000 euro. Niet dat we willen stoken, maar voor dat geld koop je 10 (!) reguliere Alpine's A110. Het zal je echter niet verbazen: nog voor Zagato deze auto wereldkundig heeft gemaakt heeft bijna de helft al een eigenaar gevonden.

Zagato AGTZ Twin tail

Check HIER onze circuittest van de Alpine A110 R!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws