Deze "groene" plug-in tikt de honderd aan in 2.8 seconden

Mansory Mercedes-AMG S 63 E Performance plug-in

Zin om je ecologisch steentje bij te dragen op de oprit maar geen zin om volledig elektrisch te gaan? Dan moet je misschien eens aankloppen bij het Duitse Mansory voor deze aangepaste Mercedes-AMG S 63 E Performance. Met 880 pk snelt die in amper 2,8 seconden naar de honderd, terwijl hij toch niet meer verbruik dan een Dacia Sandero. Alles voor het milieu, toch?

De Mercedes-AMG S 63 E Performance is momenteel het nec plus ultra in plug-inland. Want hij mag dan zijn stekkerkracht niet gebruiken om de CO2-ridders gelukkig te maken, hij is wel vulgair vermogend dankzij de elektrokracht die de V8 ondersteunt. Nu ja, niet vulgair genoeg volgens Duitse tuner Mansory. Want die gaan nog nét dat stapje verder met deze plug-inhybride.

Heerlijke prestaties...

Het resultaat is deze Mercedes-AMG S 63 E PERFORMANCE by MANSORY. Oké, lekker klinkt die naam niet, maar de specificaties zullen je wel aan het dromen brengen. Zo pompen ze het vermogen van de krachtbron voorin deze S-Klasse op tot een hallucinante 880 pk en 1.490 Nm koppel. Hoogstwaarschijnlijk niet door te morrelen aan de elektrische aandrijflijn, wel door de al standaard 612 pk sterke 4-liter V8 met twee turbo's te kietelen.

Mansory Mercedes-AMG S 63 E Performance plug-in

Dankzij het bezoekje aan de Mansory weet de S-Klasse plots in amper 2,8 seconden de honderd aan te tikken. Dat is een halve seconde sneller dan voordien. Voor je tijd hebt om terug op adem te komen ben je zonder twijfel al de begrenzer ingevlogen bij 350 km/u. Jep, dat zijn supercarprestaties in een 2.6 ton wegende luxesloep.

... twijfelachtige looks

Wil je daarenboven dat ook je buurman doorheeft dat je niet met een Nissan Leaf onderweg bent, dan kan je Bij Mansory gaan shoppen voor een complete bodykit. De Duitse tuner gaat er dan ook prat op dat geen koetswerkpaneel onbewerkt blijft. Of het daarom een verbetering is? Dat hangt van je persoonlijke voorkeur af. Wij voelen wel iets voor die 22-duims velgen op deze creatie van Mansory.

Mansory Mercedes-AMG S 63 E Performance plug-in

Of dit nu écht de oplossing is voor het milieu? Dat is misschien wel ander koek. Want met een CO2-uitstoot van 193 g/km ga je hier je boekhouder niet blij mee maken. Ook het verbruik van 8,2 l/100 km + 12 kWh/ 100 km is eerder aan de... hoge kant. Dan toch maar een Renault Twizzy in de plaats?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws