Subtiel getuned: Novitec geeft Ferrari Roma extra vermogen

Ferrari Roma Novitec 2021

De Roma staat nog maar amper in de showrooms en de tuners gaan al met de nieuwe Ferrari aan de haal. Novitec geeft het vermogen van de Roma namelijk een extra boost maar laat het uiterlijk opmerkelijk ongemoeid. Gek of geniaal?

De statistieken van de Ferrari Roma liegen er in standaardvorm al niet om: met 620 pk, 760 Nm koppel en een 0-naar-100-tijd van 3,4 seconden is deze Italiaan allesbehalve lentamente. Maar zelfs hier was er nog ruimte voor vermogenswinst, althans volgens tuningbedrijf Novitec. Zij tonen hun interpretatie van de Roma — al moet je wel twee keer kijken om het verschil te zien.

Hersenoperatie

Novitec heeft zich namelijk vooral beziggehouden met de ECU van de Ferrari, zeg maar het brein van de motor. Het 3.9-liter grote V8-blok haalt zo in de handen van de tuner 704 pk en 882 Nm koppel. Daarmee steigert dit paard voortaan naar de 100 km/u in 3,2 seconden en gaat de Novitec-Roma door tot meer dan 325 km/u. Bovendien zou de Ferrari na de behandeling een toontje hoger moeten zingen want de tuner past ook het uitlaatsysteem aan.

Ferrari Roma Novitec 2021 Achterzijde

De uiterlijke wijzigingen beperken zich tot het absolute minimum naar tuner-maatstaven. Zo is het grille bij Novitec uit koolstofvezel, net als de spiegelkappen, de splitter vooraan en de diffuser achteraan. Een piepklein spoilertje op de kofferklep maakt de karbonbehandeling af. Daarnaast mogen de velgen dan wel het Ferrari-logo dragen, ze komen uit de rekken van velgenfabrikant Vossen en meten 21 inch op de vooras en 22 inch op de achteras. Tot slot ligt de auto een paar centimeter lager tegen het asfalt. Hoe dan ook lijkt het wel alsof de ontwerpers bij Novitec de standaard-Roma zo’n mooi ding vonden dat ze niet te veel met het design durfden rommelen — en we kunnen hen alleen maar gelijk geven.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws