Deze Farizon SuperVAN komt binnenkort je pakketje brengen (2024)

Farizon SuperVan belgie info

België is een nieuw bestelbusjesmerk rijker. Want vanaf september 2024 komt Farizon naar onze Belgische markt met de SuperVAN, een elektrische bestelbusje dat ontworpen werd onder de vleugels van Geely. Je weet wel, de ouder van Volvo, Polestar, Lotus en co.

Het aantal merken dat consertium Geely onder zijn vleugels heeft valt al lang niet meer op één hand te tellen. Binnenkort komt daar nog eentje bij op onze Belgische markt. Al gaat het deze keer niet om een automerk, maar wel om een bestelwagenmerk, Farizon auto

Farizon auto

Oké, de naam van het bestelwagenmerk dat in 2016 werd opgericht is misschien wat ongelukkig gekozen. Want op het moment van schrijven produceert Farizon Auto... geen enkele auto! Wat het dan wel maakt? Elektrische bestelwagens, bussen en zelfs een vrachtwagen die compleet op Methanol rijdt. Die laatste komt nog niet meteen naar ons, maar bestelwagen SuperVAN des te meer. Dat is de nieuweling van de familie en wil imponeren met zijn gebruiksgemak en futuristische looks.

Farizon SuperVan belgie info

Het moet dan ook gezegd, zet dit naast de elektrische Renault Master en je voelt dat deze Farizon vanaf de grond af werd ontwikkeld met een elektrische aandrijflijn in gedachten. In de eerste plaats wil de SuperVan zich vooral toespitsen op leveringen in de stad. Of anders gezegd, het bestelwagensegment van 3,5 ton. Er komt een versie met lange en korte wielbasis en beiden krijgen een laaddrempel van amper 550 mm. Afhankelijk van de versie schommelt het laadvolume van de Farizon SuperVAN tussen de 6,7 en de 12,6 m3. Exacte Europese specificaties zijn er nog niet, maar internationaal heeft deze SuperVAN een batterij van maximaal 100 kWh in combinatie met een elektromotor van 308 pk.

Bekende importeur

De importeur van het nieuwe bestelwagenmerk is geen nobele onbekende. Zo zal de Beherman-groep zich ontfermen over Farizon nadat het eerder merken zoals Mazda, Mitsubishi, Land Rover, Rolls-Royce, Bentley, (het oude) MG, Morris, Rover en Saab ons Belgenland binnen bracht.

Farizon SuperVan belgie info

Beherman zal kunnen rekenen op een nieuw Farizon netwerk van ongeveer 50 verdelers en wil binnen 3 jaar meer dan 5% van de Benelux markt te veroveren. Waardoor het nu al zeker is dat ook een hoop andere modellen van Farizon onze kant uit zullen komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws