Alfa Romeo’s Tributo Italiano-reeks vervangt crossoverkenmerken door sportiviteit (2023)

Alfa Romeo Tributo Italiano 2023

Alfa Romeo heeft een nieuwe speciale editie op poten gezet, speciaal voor de puristen. Die Tributo Italiano-reeks staat helemaal in teken van Italië dus je kan de modellen enkel in het groen, wit of rood krijgen. Bovendien overgiet Alfa Romeo ze met een sportief sausje, waarvoor de crossoveropsmuk van de SUV’s moet wijken.

Ook bij Alfa Romeo kan je tegenwoordig terecht voor een SUV… Of twee, want in hun gamma van tegenwoordig drie modellen staat het grootste deel hoger op zijn poten. Dan kan je erover discussiëren of dat wel past binnen een merk als Alfa Romeo, of je kan gewoon een Alfa Romeo-SUV bestellen die al zijn SUV-kenmerken vakkundig verstopt achter een laagje Italiaans chauvinisme.

Net een Giulietta-opvolger

Dit is namelijk de Tributo Italiano-reeks, naar eigen zeggen de eerste wereldwijd verkrijgbare special edition die het complete Alfa Romeo-gamma voor zijn rekening neemt. Zo kan je de Giulia, Stelvio én Tonale erin bestellen, al zijn er wel een paar beperkingen aan verbonden. Zo moet je houden van zwart, geperforeerd leer met rode stikseltjes, zijn de verduisterde sierdelen te nemen of te laten en is het zwartgelakte dak een verplicht nummertje. Bovendien kan je de Tributi Italiani enkel krijgen in het Verde Montreal, Bianco Alfa of Rosso Alfa om de kleuren van de Italiaanse vlag te symboliseren, maar dat is wat ons betreft nog niet het opvallendste aan de look van deze speciale editie.

Alfa Romeo Tributo Italiano 2023

Kijk je namelijk naar de SUV’s in dit jasje — de Stelvio en Tonale — dan zie je dat die hun gewoonlijk zwarte crossoveropsmuk achterwege laten. In de plaats daarvan zijn de onderkanten van de bumpers, de zijskirts én de wielkastranden gewoon in carrosseriekleur gespoten en vooral de Tonale gaat daardoor plots lijken op de Giulietta-opvolger die we nooit kregen. Om de sportiviteit nog wat extra in de verf te zetten, zijn de Tributo Italiano-modellen ook enkel verkrijgbaar met hun sterkere motoren. Reken dus op de 280 pk sterke benzinemotor of de 210 pk sterke dieselmotor voor de Giulia en Stelvio, en keuze uit de 1.5-hybride met 160 pk of de plug-in met 280 pk voor de Tonale. Wat je ervoor moet neertellen, weten we nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws