Opel Combo, Vivaro en Movano in het nieuw, waterstof op komst (2023)

Opel lichte bedrijfswagen 2024 update belgie

Het is busjesdag bij Stellantis. Want Citroën, Peugeot, Fiat en Opel mogen hun opgefriste generatie lichte bedrijfswagens voorstellen. Bij Opel wordt er daarbij openlijk gehint naar een Movano op waterstof. De oplossing voor de beperkte range van elektrische busjes?

Opel is klaar met een nieuwe look en opgewaardeerde technologie voor de LCV-afdeling van het merk. Waardoor Combo, Vivaro en Movano uit mogen pakken met een blitser front, meer range voor de elektrische versies en waterstof-toekomst.

Zonnebril op

De grote nieuwigheid op visueel vlak voor de busjes van Opel? Het introduceren van de Vizor. Die zwarte "zonnebril" krijgen we al even op de passagiersauto's van het merk maar komt nu dus ook naar de busjes. In het geval van de Combo en Vivaro heel uitgesproken, bij de Movano valt het brilletje wat weg in de rest van de bumper. Daarnaast zegt Opel dat het interieur gemoderniseerd werd. Denk aan gegroeid infotainment, Apple CarPlay en Android Auto en draadloos opladen.

Opel lichte bedrijfswagen 2024 update belgie

Over de opgefriste aandrijflijnen blijft Opel vaag, maar werp even je blik op de nieuwigheden bij broertje Fiat en je kent ze wel. Zo blijven dieselmotoren paraat, maar wordt de focus stilaan verlegd naar elektrificatie. In het geval van de Combo gaat het dan over een elektromotor van 136 pk die mag sparren met een accu van 50 kWh, de Vivaro krijgt diezelfde aandrijflijn maar kan optioneel uitgerust worden met een grotere accu van 75 kWh en de Movano krijgt een riante accu van 110 kWh die zijn energie naar een elektromotor van 270 pk stuurt.

Daar stopt de pret trouwens niet, want Opel laat weten in de nabije toekomst een Movano op waterstof te lanceren. Dé gulden middenweg tussen diesel en gigantische batterijen?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws