Rolls-Royce Ghost Ekleipsis eert een wel héél actueel astronomisch fenomeen (2023)

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis 2023

Haal je eclipsbrilletje maar vanonder het stof, want blijkbaar is er morgen een zonsverduistering. Dat leren we deze keer niet van de lokale weerman maar wel van Rolls-Royce — je weet wel, de autobouwer. Zij bouwen dan ook een auto ter ere van het fenomeen maar voor het zover is, zijn ze natuurlijk al alle 25 uitverkocht.

Er was een tijd waarin een Rolls-Royce uit zijn perfect evenwijdige voegen moest barsten van het chroom, maar tijden veranderen. Zo kan je tegenwoordig ook bij de Britten terecht voor een verduisteringspakketje. Een paar jaar geleden voegden ze “na aanzienlijk intern debat” — echt waar — ‘Black Badge’-versies aan hun gamma toe, en zo kwamen de Tiktokkers en voetballers die een Rolls’ wilden ook weer aan hun trekken. Dat zo’n verduistering echter niet smakeloos hoef te zijn, maakt de constructeur nu duidelijk.

Voorgesteld in 1.846 sterren

Dit is namelijk de Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis Private Collection, en die steekt al zijn chroom in het zwart om een reden. Zo hebben de ontwerpers zich laten inspireren door de volledige zonsverduistering die op 14 oktober plaats zal vinden, en bijgevolg is de lak van deze Ghost ook niet echt zwart. In de plaats daarvan steekt het koetswerk in het ‘Lyrical Copper’, zeg maar het warme bruin dat de lucht aanneemt wanneer de maan het zonlicht blokkeert. De lak bevat dan ook kopervlokjes die hem een gouden uitstraling geven wanneer de zon wél op je Rolls’ schijnt. Is dat niet het geval, dan springt de Ghost Ekleipsis toch nog in het oog door zijn bumperlamellen en zijn pinstripe in het ‘Mandarin’-oranje.

Rolls-Royce Black Badge Ghost Ekleipsis 2023

Hetzelfde spel tussen licht en donker gaat verder in het interieur, waar dat ‘Mandarin’ door de perforaties van het zwarte leer komt piepen. Dat is echter allesbehalve het opmerkelijkste aspect van deze cabine, want dat moet de ‘Starlight’-dakhemel zijn. Die bevat zoals vaker bij Rolls-Royce LEDs die sterren moeten voorstellen, al kunnen die hier ook een zonsverduistering afbeelden. Het schouwspel duurt precies 7 minuten 31 seconden — de langst mogelijke tijd van een zonsverduistering — maar wil je het op je eigen tempo bewonderen, dan kan je kijken naar de statische voorstelling die in 1.846 sterretjes op het dashboard werd aangebracht.

Dat laatste alleen al nam 100 manuren in beslag, dus je kan je wel voorstellen dat Rolls-Royce deze Black Badge Ghost Ekleipsis Private Collection niet in massa gaat produceren. Zo blijft het bij 25 exemplaren, en die zijn al allemaal uitverkocht voor de echte zonsverduistering zelfs nog maar begonnen is.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws