Officieel: Fiat 600 Hybrid is milde hybride toevoeging (2023)

Fiat 600 Hybrid (2023)

Recent hield Fiat de volledig elektrische 600e boven de doopvont. De kekke crossover krijgt nu het gezelschap van de 600 Hybrid. Naar goeie Italiaanse gewoonte is dat geen stekkerhybride of full hybrid, maar een milde hybride.

Ook Fiat wil een volledig elektrische toekomst tegemoet gaan, maar volgens de Italianen is niet elk land waarin het merk actief is daar al klaar voor. Daarom hanteert Fiat voor zijn nieuwe 600 dezelfde strategie als concerngenoot Jeep voor zijn Avenger: eerst de elektrische versie onthullen, nadien de meer betaalbare versie zonder laadkabel.

Zoek de verschillen

Ziehier dus de Fiat 600 Hybrid, met 1.2-driecilinder van 100 pk in het vooronder. Geen plug-inhybride of full hybrid, maar in wezen niets meer dan een milde hybride met 48-voltbatterij en elektromotor van 21 kW (28,6 pk). Die mikt in de eerste plaats op een CO2-uitstoot van 110 tot 114 g/km. De elektromotor zal de verbrandingsmotor dus vooral ondersteunen bij lage snelheden, zoals filerijden en manoeuvres, en bij het starten. Daarnaast bevat de 600 Hybrid ook een coastingfunctie.

Visueel zijn de verschillen tussen de elektrische 600e en de 600 Hybrid beperkt. Omdat de 600 Hybrid geen grote batterij huisvest, is zijn koffervolume zo’n 20 liter groter: 385 liter in plaats van 360 liter. Debuteren doet de Fiat 600 Hybrid in twee uitvoeringen: de goed uitgeruste versie La Prima en een naamloze betaalbare instapversie. Prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws