Jeep wordt het nieuwe Volvo

Jeep design

Nee, Jeep gaat niet plots hyperveilige auto's bouwen met een minimalistisch Zweeds interieur. Wel gaat het nog meer de focus leggen op een hoekig design. Ook al heeft die meer praktische vorm een impact op haar EV's.

Weet je nog toen Volvo's bakstenen op wielen bouwde met hallucinant veel kofferruimte? Wel, die tijden liggen al even achter ons. Al is Jeep er om in de bres te springen. Want laat een kleuter een auto tekenen... en de kans is groot dat je ruwweg het design van een Jeep beet hebt. Al geven we dan niet genoeg krediet aan Daniele Calonaci, de huidige hoofddesigner van Jeep. Want die hoekige vormen, die zijn er bewust. En niet enkel om een "stoer" uiterlijk uit te stralen.

De pest aan de dakkoffer

Calonaci krijgt er namelijk de kriebels van wanneer hij een moderne crossover ziet rondrijden met een dakkoffer. Dat liet hij vallen tegenover Top Gear. Want een crossover met dakkoffer, dat wil zeggen dat de auto simpelweg niet ruim genoeg is. Jeep wil dat nét wel bieden, praktisch laadcomfort. Daardoor zullen Jeeps ook in de toekomst vooral hoekig blijven.

Jeep design

"Misschien verliezen we dan wel een kilometer of twee qua totale range, maar we maken onze klanten wel gelukkig", aldus Calonaci die ook de elektrische Jeep Avenger pende. Of het Amerikaanse merk hiermee een slimme zet doet is maar de vraag, want vorig jaar leverde het merk 1,11 miljoen auto's wereldwijd. Dat is het laagste getal sinds 2014 en 13% minder dan wat het in 2021 aan de man wist te brengen. Vooral in Europa verliest Jeep fors marktaandeel, al hoopt het merk met de Avenger daar verandering in te brengen. Durf er gewoon geen dakkoffer op ploffen...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Andre 13:18
afbeelding van Andre

Lijkt hard op een suzuki vitara.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws