Alpine A110 S Enstone Edition krijgt écht carbon uit de échte F1-fabriek (2023)

Alpine A110 Enstone Edition 2023

Ben je al dat imitatiecarbon op al die imitatiesportwagens tegenwoordig zo beu als koude pap? Dan heeft Alpine ook voor jou een speciale editie klaar — of wat had je gedacht. De Fransen pakken namelijk uit met de A110 S Enstone Edition, en die krijgt het echtste koolstofvezel dat je je kan voorstellen.

Alpine mag dan puike toekomstplannen hebben; op een gloednieuw model hoef je niet van vandaag op morgen te rekenen. Dat gaatje vullen de Fransen dan maar op door aan de lopende band speciale edities van hun huidige model, de A110, op te hoesten. Die grijpen vooral vaak terug naar het illustere raceverleden van het merk, denk maar aan de Tour de Corse 75- of de San Remo 73-versies voor de rallyfanaat. Nu is er echter een speciale A110 die een motorsport in de bloemetjes zet waar Alpine ook vandaag nog actief is: de Formule 1.

Frans met Britse accenten

Dit is namelijk de Alpine A110 S Enstone Edition en als die naam je niks zegt: Alpines F1-auto’s worden gebouwd in een Britse gemeente die zo heet. Dat is meteen ook een rechtstreekse hint naar het belangrijkste verkoopargument voor deze speciale editie, want de auto wordt versierd met koolstofvezel onderdelen die niet alleen gemaakt werden door dezelfde vakmensen die zich anders over de racewagens buigen, maar ook uit precies hetzelfde materiaal vervaardigd zijn. Die vind je dan wel stuk voor stuk in de cabine, want het gaat om de klep bovenop het instrumentarium, de omlijsting van de start-/stopknop en de bekleding van het opbergvak in de middenconsole.

Alpine A110 Enstone Edition 2023

Dat zijn dan wel de enige onderdelen die uit Groot-Brittannië afkomstig zijn, want de rest van je A110 Enstone Edition wordt gewoon gebouwd in de fabriek in het Franse Dieppe. Onderhuids gaat het dan ook om een reguliere Alpine A110 S, dus reken op een 300 pk sterke 1.8-liter viercilinder turbomotor waarmee je exemplaar in 4,2 seconden de 100 km/u aantikt. Dat doet hij dan wel met een matzwarte Union Jack op het dak, één van twee tintjes matgrijze lak over de carrosserie en natuurlijk het optionele Aero-pakket met de spoiler en de splitter uit koolstofvezel… Frans koolstofvezel, in dat geval.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws