Sportieve Cupra Ateca voortaan ook met, euhm, 150 pk (2023)

Cupra Ateca 150 pk info belgie 1.5 TSI

Hoewel Cupra ooit te boek stond als de sportieve afdeling van Seat wordt het steeds duidelijker dat het submerk de fakkel mag gaan overnemen van het Spaanse merk. De 300 pk sterke Cupra Ateca komt er voortaan ook met 150 pk... en voorwielaandrijving. Net zoals je Seat Ateca.

Toen Cupra in 2018 zichzelf promoveerde tot submerk van Seat waren de plannen groots. Cupra zou hét Spaanse sportmerk bij uitstek worden, om zo de Autofan te paaien. Hun eerste strijdwapen was een, tja, SUV. Die Cupra Ateca was uiteraard gebaseerd op de Seat Ateca maar kreeg de 300 pk sterke viercilinder van de Volkswagen Golf R onder de kap. Vijf jaar later is Cupra vooral uitgegroeid als het merk dat Seat de marge in zal duwen. Met als laatste wapenfeit een 150 pk sterke Cupra Ateca.

Seat wil niet meer verkopen

Het lijkt er namelijk op dat Seat wil dat je geen Seat meer koopt. Inderdaad, hoogst eigenaardig. Al zit daar een strategie achter. Want door klanten naar Cupra door te sluizen kan het Spaanse merk marges binnen halen die het nooit of te nimmer zou behalen met producten van Seat. Want hoewel hippe badges, koperen accenten en sportstoelen geen fortuin kosten om te produceren, kan je wel een serieuze meerprijs vragen mits wat goede marketing.

Cupra Ateca 150 pk info belgie 1.5 TSI

Alleen... Een 300 pk sterke 2-liter viercilinder is misschien wat veel voor de gemiddelde gezinnen. Geen vrees! Want de Cupra Ateca komt er binnenkort ook met een bravere 1.5-liter viercilinder met 150 pk. En o ja, voorwielaandrijving. Exact dezelfde set-up die je kan krijgen in de Seat Ateca. Waar 'm dan het verschil zit? In de, zoals hierboven genoemde, aankleding van de auto. Volgens Cupra maakt het daardoor sportiviteit toegankelijker voor een groter publiek. Katsjing!

Andere plannen voor Seat

We zijn misschien wat streng voor Cupra maar we vinden het straf dat een merk dat in 2018 boven de doopvont werd gehouden om de toekomst van sportieve modellen te garanderen nu gebruikt wordt om hogere marges te behalen. De toekomst van Seat als automerk? Die lijkt stilaan onbestaande. Want het merk moet binnen de VW-Group door groeien tot een aanbieder van mobiliteitsoplossingen. Denk deelsteps, -scooters en -auto's.

Cupra Ateca 150 pk info belgie 1.5 TSI

Een klein lichtpunt aan de horizon? naast de 150 pk sterke versie zal Cupra ook een 190 pk sterke vierwielaangedreven variant van de Cupra Ateca lanceren. Nou.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws