Alpine A110 R Le Mans krijgt haaienvin en schrikbarend hoge prijs (2023)

Alpine A110 R Le Mans 2023

Alpine heeft alweer een speciale editie van zijn A110 onthuld, en deze keer neemt die de extra radicale A110 R onder handen. Het resultaat is een tot 100 stuks beperkte oplage om het jubileum van de 24 Uur van Le Mans te vieren. Je moet dus snel zijn om er eentje te pakken te krijgen… En er flink wat geld voor over hebben.

Neem je een kijkje in de Alpine-configurator, dan vind je er verrassend veel keuze voor een merk met slechts één model. Zo kan je er niet alleen kiezen uit de reguliere A110, de luxueuzere A110 GT, de snellere A110 S of de ronduit radicale A110 R. Daarnaast mag je met de regelmaat van de klok namelijk ook speciale edities zoals de ‘South Beach Colorway’ op je naam zetten, die een jaartje geleden in het leven geroepen werd om Alpines eerste deelname aan de Formule 1-race in Miami te vieren. Nu pakken de Fransen uit met nog zo’n op de racerij geïnspireerde limited edition, maar die kijkt vooruit naar een race die nog moet komen.

A110 R + rondje Le Mans

Dit is namelijk de Alpine A110 R Le Mans, en is er speciaal om de 100ste verjaardag van de 24 Uur van Le Mans te vieren. Dat doet hij met een spierwitte basislak vergezeld door blauwe accentjes, maar zij die het Franse plaatje nu compleet willen maken met wat rood zijn eraan voor de moeite. In de plaats daarvan krijg je wel het nodige zwart in de vorm van een koolstofvezel motorkap, een koolstofvezel spoiler en splitter en koolstofvezel velgen, en die kennen we natuurlijk van de reguliere A110 R. Daarop is deze Le Mans-versie namelijk gebaseerd, al gaat de speciale editie nog net een stapje verder met iets stijvere ophanging en een heuse haaienvin achterop voor extra stabiliteit op de lange snelle stukken van het Circuit de la Sarthe.

Alpine A110 R Le Mans 2023

Merk je nu als trotse Le Mans-fanaat op dat Alpine helemaal niet deelneemt aan deze verjaardagseditie van de 24-uursrace, dan geven we je geen ongelijk. Deze speciale A110 geldt namelijk als een aanloopje naar volgend jaar, wanneer Alpine wel wil gaan deelnemen. Zij die zo’n A110 R Le Mans op hun naam zetten, krijgen er dan ook exclusieve toegang tot de pits van het team én mogen voor de start van de race even met hun exemplaar het circuit op. Dat moet voldoende zijn om 30.000 euro meer voor deze Le Mans-versie over te hebben dan voor een standaard A 110 R, want deze speciale editie kost maar liefst 140.000 euro… Maar goed, er komen er ook maar 100 stuks van.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws