Officieel: Opel Corsa facelift mikt op lager verbruik (2023)

Opel Corsa facelift 2023 info

De huidige generatie Corsa steekt na vier jaar dienst in het nieuw. Daarbij introduceert Opel de Vizor grille op haar kleintje, wordt het infotainment aangescherpt en krijgt voortaan elke versie elektrohulp om het verbruik te temperen.

Toen Opel in 2019 de zesde generatie Corsa vanonder het doek haalde stonden alle ogen op het Duitse merk gericht. Corsa numéro zes (ofte: Corsa F voor de vrienden) was namelijk de eerste auto die Opel bouwde onder de Franse PSA-vlag. Daardoor was de Corsa voortaan een stiefbroertje van de Peugeot 208 en co. Het resultaat was geen Franse rommel maar wel de beste Corsa in decennia. Na vier jaar is het tijd voor een update. Wat er zoal nieuw is?

Zonnebril op

Kijk je tegenwoordig naar de voorkant van een nieuwe Opel, dan valt zonder twijfel de Vizor op, een soort van zwarte zonnebril die trots op de snuit prijkt. Tot nog toe tekende die niet present op de Corsa. Tot nu, want de facelift gaat zijn broeders achterna en draagt met trots het front. Dat betekent meten ook dat de opgefriste Corsa standaard uitpakt met led-koplampen. De voorbumper wordt dan weer een stuk hoekiger en herbergt subtiel de mistlichten in de grille.

Opel Corsa facelift 2023 info

Aan de zijkant tekenen nieuwe velgendesigns present met een meer futuristische look. Net zoals voordien wordt - afhankelijk van de uitvoering - het dak in het zwart geleverd. Achteraan is de grote nieuwigheid de modelnaam die voortaan in grote letters midden op de achterklep wordt uitgeschreven. Tenslotte introduceert Opel ook nog Grafik Grey als nieuwe koetswerkkleur.

Snapdragon in je interieur

Ook binnenin trekt Opel de Corsa strak vanaf de facelift. Nieuwe stoelpatronen, een petieterige versnellingspook voor de automaat en een nieuw stuurtje zorgen voor de visuele updates. Al valt vooral het opgefriste infotainment op. Dat is 10 duims groot en draait op het Snapdragon Cockpit Platform van Qualcomm Technologies. Wat dat in mensentaal wil zeggen? Een fraaie interface, genoeg processorkracht, over the air-updates en Android Auto & Apple Carplay. Kortom, de Corsa is aangepast aan de moderne noden.

Opel Corsa facelift 2023 info

Los van al dat digitaal geweld verbetert Opel ook de veiligheid onderweg. Met de introductie van een 360°-camera, adaptieve cruise control, flankbescherming en een automatische noodrem met voetgangersdetectie.

Mild hybrid

Opel heeft zichzelf het doel vooropgesteld om tegen 2028 een volledig elektrisch merk te worden in Europa. In de tussentijd is er evenwel nog plaats voor verbrandingsmotoren voorin de Corsa. Al gaat het dus waarschijnlijk wel over de laatste update die we ooit zullen krijgen op benzine- en dieselvlak. Opel introduceert namelijk twee nieuwkomers in het gamma die zijn gebaseerd op de 1.2-liter Puretech turbobenzine.

Opel Corsa facelift 2023 info

Het gaat dan over de 100 pk en 136 pk versies die uitgerust kunnen worden met een 48-voltsysteem en automaat met dubbele koppeling. Daardoor mag je spreken over een milde hybrides die het verbruik net een tikkeltje moeten temperen. Daarnaast is er natuurlijk ook nog de Corsa-e die tegenwoordig door het leven gaat als Corsa Electric. Meer info over die 100% elektrische Corsa kan je HIER lezen. Vanaf dit najaar start Opel met de leveringen van de opgefriste Corsa.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws