Tesla Model Y is best verkopende auto in Europa

Tesla Model Y verkoop Europa

Met 65.051 bestelling in het eerste kwartaal van 2023 is de Tesla Model Y de meest populaire auto van Europa. Daarmee steekt hij de goedkoopste auto van Europa voorbij die het moet doen met 57.982 verkopen. Jep, de Model Y is officieel populairder dan de Dacia Sandero!

Volgens gegevensverzamelaar Dataforce is de Tesla Model Y de meest verkochte auto in Europa in het eerste kwartaal van 2023. Het gaat hierbij wel over voorlopige data (88% van de markt) en over verkopen, niet inschrijvingen. Maar indrukwekkend is het alleszins.

Prijsverlaging doet z'n werk

Wie de memo gemist heeft, in januari verlaagde Tesla wereldwijd zijn prijzen, tot wel 12.000 euro voor sommige versies van de Model Y. Die prijsverlaging heeft nu zijn vruchten afgeworpen, want de verkoop ging in februari en maart de lucht in met telkens een verdubbeling per maand in Europa. Het resultaat? In de eerste 3 maanden van 2023 werden er 65.051 Model Y's verkocht in Europa. En daarmee is de elektrische SUV koploper.

Tesla Model Y verkoop Europa

Vrij hallucinant, want daarmee steekt de Model Y Europa's ultieme budgetauto voorbij, de Dacia Sandero. Die is nog steeds goed voor 57.982 verkopen. De top drie wordt vervolledigt door de Volkswagen T-Roc (53.698 stuks). Opel Corsa en tweelingbroer Peugeot 208 volgen op de voet met respectievelijk 51.356 en 51.324 verkopen.

Made in Europa

Tesla is zonder twijfel blij met de verkoop, want het investeerde fors in zijn fabriek nabij Berlijn. Daar wordt ook het gros van de Model Y's gebouwd. Volgens de laatste info rollen daar wekelijks 5.000 auto's van de band en willen ze dat tegen het einde van dit jaar opschalen naar 10.000 auto's.

Tesla Model Y verkoop Europa

Voor de volledigheid geven we nog even mee dat de Tesla Model 3 voor Europa momenteel uit China komt en dat de Model S en Model X in Amerika worden geproduceerd.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Gert 13:56
afbeelding van Gert

"Maar indrukwekkend is het allerminst." Helemaal niet indrukwekkend dus. Vreemd.
- REDACTIE: aangepast, we bedoelden natuurlijk alleszins ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws