Hyundai ziet toekomst voor i10, i20 en i30

Hyundai hatchback toekomst i10 i20 i30

Terwijl de wereld naar (geëlektrificeerde) crossovers evolueert, blijft good guy Hyundai geloven in de klassieke hatchback. Want de huidige i10, i20 en i30? Die krijgen lekker nog een opvolger.

Hoewel Hyundai niet verlegen is om een SUV of crossover op de markt te brengen, heeft het ook een ruim aanbod aan hatchbacks in de cataloog staan. Want met de i10, i20 en i30 kan je aan de Zuid-Koreaanse hatchback in het A-, B- en C-segment. Die drie modellen zullen de komende jaren nog een nieuwe generatie krijgen, dat vertelt Michael Cole - hoofd van Hyundai Europa - tegen het Britse Autocar.

Klanten niet in de steek laten

Hoewel de toekomst van kleine hatchbacks onder druk staat, blijkt dat dus niet het geval bij Hyundai te zijn. Want nu Fiesta, Focus, Rio [VUL ZELF IN] en masse op pensioen worden gestuurd, gaat Hyundai de komende jaren nog een nieuwe generatie presenteren van i10, i20 en i30. Volgens Cole past dat in de strategie van Hyundai om geen enkele klant de rug toe te keren. Zo biedt het Zuid-Koreaanse merk een opvallend ruime mix aan modellen en motorisaties aan. Van benzine, over plug-in en EV tot zelfs waterstof en diesel en van compacte hatchback tot volgroeide SUV.

Hyundai hatchback toekomst i10 i20 i30

Wat de topman van Hyundai er wél niet bij vertelt is welke vorm die toekomstige hatchbacks zullen krijgen. Dan hebben we het niet zozeer over het koetswerktype maar wel over de motorisaties onder de kap. Zo is het niet ondenkbaar dat het drietal in de toekomst verregaande elektrificatie zal krijgen om te kunnen voldoen aan de EURO 7-norm. In het geval van i10 en i20 gaat het dan waarschijnlijk over hybridekracht, in het geval van de i30 spreken we dan over een plug-in. Wordt ook niet uitgesloten: dat het drietal in de toekomst simpelweg 100% elektrisch door het leven zal gaan.

Recent rolde Hyundai trouwens nog een facelift uit voor de huidige i10. Lees er HIER meer over.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws