Land Rover Defender A-KIP: Offroader trekt gepantserd jasje aan (2022)

Land Rover Defender A-Kip Trasco info belgie

Land Rover introduceert in samenwerking met Duitse coachbuilder Trasco een gepantserde versie van de Defender. Die Defender A-KIP (Anti-Kidnap) houdt het visueel subtiel maar is in staat om onverlaten met aanvalsgeweren van zich af te slaan.

Defender-klanten die doorheen de jaren meer vijanden dan vrienden hebben gemaakt kunnen voortaan een Defender 110 bestellen met de nodige "ballistische bescherming". Die Defender A-KIP (Anti-Kidnap) wordt gepersonaliseerd door het Duitse Trasco, een van de bekendste ombouwbedrijven voor gepantserde voertuigen.

Anti-Kidnap

Na zo'n bezoekje bij Trasco wordt de Defender uitgerust met VPAM-gecertificeerde ballistische materialen aan de voorruit, deuren, deurruiten, dak, voetruimtes en aan een nieuwe ballistische scheidingswand met raam achter de tweede zetelrij. Afhankelijk van de klant zijn keuze voldoet de Defender A-KIP daardoor aan ballistisch niveau VPAM 4 of VPAM 6. In mensentaal: VPAM 4 weet de meest handwapens van zich af te weren terwijl VPAM 6 geen moeite heeft met aanvalswapens genre AK47. Optioneel kan je de Defender nog uitrusten met een brandblussysteem onder de motorkap, een zelfsluitende brandstoftank en uitgebreide vloerbescherming voor granaten.

Land Rover Defender A-Kip Trasco info belgie

Land Rover stak dan weer veel moeite in het zo onopvallend mogelijk houden van deze gepantserde variant. Zodat de door Trasco beschermde Defender nagenoeg niet te onderscheiden valt tegenover een standaardexemplaar. Welke impact deze ombouw op het gewicht (en de prijs) heeft laat Land Rover niet weten. Nu goed, als je behoefte hebt aan een voertuig zoals dit, dan is geld waarschijnlijk je laatste zorg.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws