Scoop: Is dit de Opel Frontera?

Opel Frontera

Het is een publiek geheim dat Opel naarstig werk maakt van een nieuwe generatie Frontera. Die zal de fakkel overnemen van de Crossland en is hoogstwaarschijnlijk in vol ornaat gelekt op het internet. Sorry, Duitsland.

Voor de jonge lezertjes die geen idee hebben wat de Frontera is; de Frontera is een stoere terreinauto van Opel uit de jaren 90 die was gebaseerd op de Isuzu Rodeo. Hoewel hij doorheen de jaren uitgroeide tot een (kleine) cult classic, bracht Opel het typeplaatje nooit terug in productie. Tot nu! Want Opel plot dit jaar nog een revival. Hoe die er uit komt te zien? Wel, dat weten we nu al, dankzij een lek via het Spaanse Cochespias.

Auf wiedersehen, crossland!

De Frontera krijgt een belangrijke taak binnen de line-up van Opel. Want de nagelnieuwe crossover dient meteen als opvolger voor de toch wel populaire Crossland. Zoals het een nieuw product betaamt krijgt de Frontera een stekker, al komt hij er ook met klassieke verbrandingsmotoren. Visueel gelijkt de nieuwe Frontera in het niets op zijn originele stamvader. Meer nog, wie goed kijkt zal zien dat hij zijn genen deelt met de internationaal beschikbare Citroën C3 Aircross.

Ga er dus ook maar vanuit dat onderhuids het Smart Car Platform van Stellantis zit. Of hij daardoor de aandrijflijn van Citroën C3 en ë-C3 krijgt? Dat is momenteel nog koffiedik kijken. Al zegt iets ons dat Opel niet al te lang meer gaat wachten met een officiële onthulling, gezien het uiterlijk toch al gelekt is...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws