Lexus LF-ZL is elektrisch vlaggenschip-SUV in wording (2023)

Lexus LF-ZL concept 2023

Lexus toont tijdens de Japan Mobility Show de LF-ZL, een mastodont van een SUV die ons moet klaarstomen voor een nieuw vlaggenschip.

De meest decadente SUV die je momenteel kan kopen bij Lexus? Dat is de RZ. Het Japanse merk toont met de LF-ZL concept dat het echter plannen heeft om daar vlot over te gaan. Al zeker qua volume. Want dit slagschip meet 5,3 meter en zet daardoor een Mercedes-Maybach GLS in de schaduw.

Wijzen maar!

Laat dat ook het doel zijn van dit studiemodel; tonen hoe ultieme luxe er bij Lexus in de toekomst uit kan zien. Dat gaat trouwens verder dan afwerking en gebruikte materialen. Want het merk pakt groots uit met het nieuwe Arene besturingssysteem. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld onderweg een object of een gebouw aanwijzen, waarna de auto meteen gesproken informatie aanreikt. Sightseeing in de stad zal nooit meer hetzelfde zijn.

Lexus LF-ZL concept 2023

Daarenboven laat Lexus vallen dat de LF-ZL zijn accu ook ter beschikking kan stellen van het energienet. "Vehicle to grid", heet dat in autojargon. Net zoals zowat alle nieuwtjes op de Japan Mobility Show ontbreekt het volledig aan specificaties bij deze LF-ZL. Waardoor we het raden hebben naar de aandrijflijn.

Lexus LF-ZL concept 2023

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws