Aston Martin moet een vijfde van personeel laten gaan

Aston Martin herstructurering

De Britse sportwagenconstructeur Aston Martin is van plan om 500 banen te schrappen. Op die manier wil het zijn kosten in lijn brengen met de teruggeschroefde productie. In totaal werken er bij Aston Martin zo’n 2.600 mensen.

De sportwagenconstructeur Aston Martin gaat al een tijdje door een turbulente periode. Na een bijzonder verlieslatend 2019 en een jaar 2020 dat getekend werd door de coronacrisis en een sterk terugvallende vraag naar sportwagens, hoopt het Britse merk zichzelf snel weer op de rails te zetten.

Een onderdeel van de toekomstplannen is de winstmarges een boost te geven. De productieaantallen van de verschillende Aston-modellen zullen worden teruggeschroefd om het aanbod weer in lijn te krijgen met de vraag. Volgens Aston Martin zijn jobverliezen daarbij onvermijdelijk. Volgens de constructeur gaat het om 500 van de in totaal zowat 2.600 banen.

“De maatregelen moeten onze organisatiestructuur weer naar het juiste formaat terugbrengen en ons kostenniveau laten aansluiten bij de gereduceerde productieaantallen, om zo weer winst te maken”, zo klinkt het bij de Britse constructeur. De herstructurering moet jaarlijks zo’n 38 miljoen pond besparen.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités