Officieel: Volkswagen ID. 2all concept toont instap-EV van sub 25.000 euro

Volkswagen ID.2all concept id.2 info 2023

Maak kennis met de Volkswagen ID. 2all concept, een conceptuele voorbode van een compacte elektrische hatchback die in 2025 moet verschijnen voor een prijs onder de 25.000 euro en met een maximale range van 450 kilometer.

Hoe serieus Volkswagen het deze ochtend meende dat er daadwerkelijk een betaalbare EV van sub 25.000 euro in de pijplijn zit? Zo serieus dat het vanavond het doek heeft gehaald van de ID.2all concept. Die zal in 2025 doorgroeien tot de ID.2 en moet elektrisch rijden betaalbaar maken.

Stoere looks

Visueel pakt tde ID.2all concept alvast uit met stoere looks. Verrassend, want tot voor kort zou die instapper van de ID-familie er helemaal anders uit gaan zien. Dat design werd echter naar de prullenmand verwezen om plaats te ruimen voor dit, een soort van mengelmoes tussen een Golf een een ID.3.

Volkswagen ID.2all concept id.2 info 2023

Het resultaat oogt, naar onze bescheiden mening, dan ook helemaal niet mis. Korte overhangen, scherpe lijnen en een doorlopend lichtsignatuur voor en achter. Net zoals bij de op til staande Touareg facelift is het VW-logo achteraan verlicht. Door gebruik te maken van een nieuw EV-chassis pocht Volkswagen dat deze ID.2 de afmetingen heeft van een Polo maar wel uitpakt met de binnenruimte van een Golf. Met zijn lengte van 4.05 meter is hij meteen ook 30 centimeter korter dan een ID.3.

Adieu streelstrook

Binnenin de ID.2 ligt de focus op ruimte. Twee ruime displays tonen welke trend Volkswagen in de nabije toekomst gaat zetten voor zijn elektrische modellen en moet ons vooral de infotainmentfarce van de huidige modellen doen vergeten. Naast de 11-duims instrumentencluster en het 12.9-duims infotainmentscherm vallen vooral de fysieke knoppen op. Die zijn er zowel op het stuur als onder het infotainmentscherm, moeten de streelstrookjes verbannen en worden onder andere gebruikt voor het audiovolume en de klimaatregeling aan te passen.

Volkswagen ID.2all concept id.2 info 2023

De rest van het design is er eentje van minimalisme. Met stoffen bekleding die ons de harde plastiek moet doen vergeten. Desondanks zijn beperkte dimensies zou het toch ruim zitten moeten zijn voor vier volwassenen. Om het punt helemaal te bewijzen pocht Volkswagen ook met de kofferruimte. Die bedraagt 490 liter en kan groeien tot 1.330 liter met de achterbank neergeklapt. Om je een idee te geven: de huidige Volkswagen Golf slikt minder. Dankjewel, gloednieuw EV-platform.

226 pk, 450 km range

Want jawel, eens de ID.2 in 2025 de markt op komt zal die niet het platform van pakweg de ID.3 en Skoda Enyaq gaan gebruiken. Wel krijgt hij een platform dat speciaal werd ontwikkeld voor kleinere elektrische modellen binnen de Volkswagen Groep. Dat platform laat zich vooral kenmerken door het feit dat de elektromotor zijn plaats vooraan zal vinden. VW gebruikt de concept om meteen de strafste toekomst te tonen. Want de elektromotor voorin de ID.2all concept is 226 pk sterk. In combinatie met de niet gespecificeerde accu moet een range van 450 kilometer mogelijk zijn.

Volkswagen ID.2all concept id.2 info 2023

Of je met die cijfers uit zal kunnen pakken bij de basisversie in 2025? Daar vrezen we voor. Zonder twijfel pakt de versie met een prijs onder de 25.000 euro uit met minder vermogen en een meer bescheiden range. Al kan er op twee jaar tijd nog veel evolueren natuurlijk. De prestaties van deze concept? Die zien we dan waarschijnlijk terug in de ID.2 GTX. Hoe dan ook, Volkswagen laat hier duidelijk zien dat het de EV naar de massa wil brengen.

Volkswagen ID.2all concept id.2 info 2023

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 11:06
afbeelding van Adriaan

Knap ding, ziet er wat het formaat uit van een peugeot e208 of e-corsa. Alleen spijtig dat hem niet rwd is :p

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws