Peugeot trekt naar de VS met elektrische Inception Concept

Peugeot Inception Concept teaser 2022

Peugeot kondigt een nieuwe conceptcar aan, en die ‘Inception’ is verrassend om twee redenen. Zo wordt dit niet alleen een voorsmaakje van Peugeots eerste uitsluitend als elektrisch ontworpen model, maar gaan ze hem ook onthullen in de VS… Je weet wel, daar waar Peugeots niet verkocht worden.

Tegen 2030 wil Peugeot in Europa een volledig elektrisch merk zijn, maar voorlopig is nog geen enkel model alléén elektrisch. Zo hebben ze wel een e-208 en een e-2008 en komt straks ook de e-308 in onze showrooms te staan, maar in beide gevallen gaat het om auto’s die in de eerste plaats ontwikkeld zijn met verbrandingsmotoren in het vooronder. Daar wil de Inception Concept echter verandering in gaan brengen.

American dream?

Die conceptcar wordt namelijk een voorsmaakje van Peugeots eerste elektrische auto die ook echt ‘BEV by design’ is. Dat wil zeggen dat de auto enkel en alleen ontwikkeld wordt met een elektrische aandrijflijn in het achterhoofd. Dat leidt doorgaans tot een efficiënter ontwerp, en Peugeot belooft dan ook dat de Inception Concept een volledig anders ontworpen interieur krijgt. Daarnaast zou ook de technologie op punt staan met bijvoorbeeld gebarenbediening, al spreken de Fransen zich nog niet uit over de aandrijflijn. We gaan er echter van uit dat het studiemodel gebaseerd zal zijn op het STLA-platform, de nieuwe architectuur voor elektrische modellen binnen het Stellantis-concern.

Peugeot e-308 2022

Peugeot zal de Inception Concept onthullen op 5 januari, en dat gebeurt niet zomaar in hun achtertuin. Wel integendeel: de conceptcar zal voor het eerst te zien zijn op het CES, de grootste technologiebeurs ter wereld in — jawel — de VS. Dat is opmerkelijk, want sinds 1991 verkoopt Peugeot geen nieuwe auto’s meer in Noord-Amerika. Een aantal jaar geleden koesterden de Fransen echter wel de droom om die markt terug te betreden, maar die ambitie werd opgeborgen na de overname door Stellantis. Zou een comeback in de VS nu toch terug op het verlanglijstje van Peugeot staan?

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Raf 22:35
Portrait de Raf

De laatste Peugeot die in de VS werd verkocht was voorzekers de 403 Cabrio van Lieutenant Columbo !

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités