Kia Optima bijgepunt voor 2018

2018-kia-optima-facelift_1

Kia duwt de Optima langs de plastische chirurg voor het modeljaar 2018. Behalve wat esthetische wijzigingen, zijn er ook wat technische aanpassingen.

De Kia Optima gaat alweer een tijdje mee en met de veranderende uitstootnormen en uitstoottests vonden de Koreanen het nodig om oude bekende 1.7 CRDi te vervangen door een 1.6 CRDi, met 136 pk en 320 Nm. Een beetje minder vermogen dus voor de Optima, al zal je die 5 pk en 20 Nm niet dadelijk voelen. Wel belooft Kia dat de diesel schoner is dan zijn voorganger.

Toch teleurgesteld door de vermogensvermindering? Kijk dan even naar de nieuwe 1.6 T-GDi benzinemotor. Die produceert 180 pk en krijgt zo mooi een plaatsje onder de 245 pk sterke 2.0 T-GDi.

2018-kia-optima-facelift

Kia rust de Optima voortaan uit met Driving Mode Select, een systeem waarmee je via vooringestelde keuzes de gasrespons en sterkte van de stuurbekrachtiging kan instellen. Qua veiligheidssystemen zorgt Kia voor vermoeidheidsherkenning, noodremassistent met voetgangersherkenning en een rijbaan- en grootlichtassistent.

enter sfeer

Binnenin zien we een nieuw 7 of 8 inch infotainmentsysteem dat compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Een nieuw stuurwiel doet zijn intrede en ook de sfeerverlichting is nieuw. Dat zorgt allemaal voor een hoger luxe- dan wel comfortgevoel.

2018-kia-optima-facelift

De esthetische wijzigingen zijn voor rekening van de bumpertekenaars. Ook de grille koplampen en LED-achterlichtunits zijn nieuw. Wie dat wil, kan kiezen voor de nieuwe Runway Red lakkleur.

Wie de nieuwe Kia Optima wil, zal wel nog even geduld moeten oefenen. De wagen wordt op het salon van Genève voorgesteld maar wordt pas tegen de zomer bij de dealers verwacht.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités