Maken of kraken: de BMW X2 als échte terreinwagen

BMW X2 M35i xDrive Rebelle Rally 2023

BMW heeft zijn nieuwe X2 klaar, en dat is voortaan een echte SUV-coupé. Van terreinvaardigheden is er dus al helemaal geen sprake meer, of dat zou je tenminste denken. BMW heeft namelijk een X2 M35i xDrive aangekleed als offroader en het resultaat is... Ja, wat eigenlijk?

Vorige week ging bij BMW het doek van de gloednieuwe X2 en de kans is groot dat die je niet is ontgaan. Hoewel de X2 zich namelijk dieper dan voorheen positioneert in het populaire segment van de SUV-coupés én voor het eerst een elektrische versie krijgt, is dat niet waar in de diepe krochten van het internet het meeste over gedebatteerd werd. Nee: mikpunt van ieders comments waren zijn eigenzinnige looks, dus BMW besluit er dan maar een schepje bovenop te doen.

Zo beter?

De Beiers hebben namelijk een X2 M35i xDrive getrakteerd op een wel heel onverwachte behandeling. Zo staat de sportieve variant van de SUV-coupé op het oog iets hoger op zijn poten, terwijl de wielen vervangen werden door Rotiform ZMO-M-velgen. Daarrond zitten dan Falken-terreinbanden gemonteerd, en onder de bodem schuilt blijkbaar een arsenaal aan beschermplaten. De lak zit dan weer gehuld in een krasvaste folie van XPEL en op het dak vind je een stoer dakrek van Thule… Allemaal zaken van buiten BMW zelf dus, op de rode takellintjes na die je gewoon uit de M Performance-catalogus kan halen om je standaard-X2 mee op te leuken.

BMW X2 M35i xDrive Rebelle Rally 2023

BMW doet dit daarentegen niet alleen voor de looks, want de aanpassingen mogen zich ook echt gaan bewijzen. Deze X2 M35i xDrive gaat in handen van Rebecca Donaghe en Sedona Blinson meerijden met de Rebelle Rally, een loodzware rit voor vrouwelijke pilotes. Die rally gaat in acht dagen van een heuveltop in California naar de woestijn nabij de Mexicaanse grens en strekt zich uit over 2.100 kilometer ongerept terrein. Hoe interessant dat allemaal ook moge zijn: wij blijven met één vraag zitten… Ziet de BMW X2 er nu beter uit met die terreinaanpassingen, of net niet? Laat je gerust horen in de comments.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités