Kia toont knappe facelift voor Sorento: ook voor ons? (2023)

Kia Sorento Facelift Zuid-Korea 2023

Kia heeft zijn facelift onthuld voor de Sorento — of tenminste: Kia’s Zuid-Koreaanse afdeling. Bij ons staat de Sorento voorlopig nog gewoon met zijn oude snuit in de catalogus, maar wat ons betreft hoeft dat niet zo te blijven… Want zeg nu zelf: wil jij deze strakke verschijning niet op onze wegen zien?

Er waait een nieuwe designwind doorheen het Kia-gamma, en die beperkt zich niet alleen meer tot de elektrische modellen. Zo pakte de EV9 uit met een strak, fris ontwerp dat we later ook te zien kregen op de voorbode voor de EV5, maar daar lieten de Koreanen het niet bij. Even geleden trakteerden ze namelijk ook de snuit van hun kleinste modelletje op het nieuwe lijnenspel: de Picanto… En diezelfde designtaal krijgen we nu te zien op nog een model met een verbrandingsmotor in het vooronder.

Wachten op Europese interpretatie

Kia heeft namelijk een facelift onthuld voor zijn Sorento en als je de ogen een beetje fijnknijpt, zou je zweren tegen een EV9 aan te kijken… Of tenminste: een EV9 met een grille, want tussen de twee slanke koplampen pronkt er nog steeds een joekel van een radiatorrooster. Daar vind je het Kia-logo — of was het nu ‘KN’? — ook niet meer terug, want dat verhuist voortaan naar de motorkap. Ook de bumper werd grondig hertekend, en dat is achteraan dan weer zowat het enige dat verandert. Daar blijft de vorm van de rechtopstaande lichtunits gewoon behouden, want stiekem pasten die al best mooi binnen het plaatje van Kia’s nieuwe designtaal.

Kia Sorento Facelift Zuid-Korea 2023

Ook binnenin spot de Sorento-kenner de nodige verschillen, want een groot deel van het dashboard gaat er op de schop. Zo wordt de cockpit nog steeds gedomineerd door twee met elkaar verbonden, rechtopstaande displays, maar wordt de toegang tot het infotainmentscherm niet langer belemmerd door gigantische luchtroosters. In de plaats daarvan zitten die subtieler verwerkt in een strook die over de hele breedte van het dashboard doorloopt, en daaronder vind je nog de nodige sneltoetsen… Of liever: “vindt de Zuid-Koreaan nog de nodige sneltoetsen”, want dat is de enige markt waarvoor deze facelift voorlopig officieel aangekondigd werd. De vraag is dus nog maar of deze vernieuwde Sorento in deze vorm ook onze richting uit komt, al lijkt ons dat maar waarschijnlijk aangezien het na drie jaar sowieso tijd is voor een facelift.

Naar aloude Kia- en Hyundai-traditie worden er op dit moment nog geen technische gegevens gecommuniceerd, dus het blijft bij kijken. Wie weet krijgen we die dan wel te horen wanneer de Europese interpretatie op deze facelift officieel getoond wordt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités