BMW blij: “M3 Touring steelt klanten van andere merken”

BMW M3 Touring verkoop 2023

Sprong jij ook een klein gat in de lucht wanneer BMW uitpakte met zijn allereerste M3 Touring? Dan ben je blijkbaar niet alleen, want BMW M-baas Frank van Meel meldt dat ze in Beieren zowat overdonderd worden door de vraag naar de snelle station… En die vraag komt vaak van klanten die voorheen bij de concurrentie gingen shoppen.

Vorig jaar vierde BMW’s Motorsport-afdeling zijn 50ste verjaardag, en daarvoor pakten ze de allereerste break in de geschiedenis van de M3 uit. Hoe gelukkig we daar ook mee zijn; stiekem zet dat ons aan het denken over waarom BMW eigenlijk nooit eerder zo’n M3 Touring had. Concurrent Mercedes heeft bijvoorbeeld al sinds jaar en dag een Estate-versie van de C-Klasse AMG in de catalogus, en bij Audi is de vraag naar snelle stations zelfs zo groot dat de RS 4 uitsluitend als break — of op z’n Audi’s “Avant” — verkrijgbaar is… Al zou die vraag daar nu wel een dipje kunnen krijgen.

Goed getimed

Frank van Meel, grote baas bij BMW’s M-afdeling, heeft zich namelijk tegenover het Australische Drive uitgelaten over het gigantische enthousiasme waarmee de M3 Touring onthaald werd. De topman kleeft zelfs een cijfer op dat enthousiasme, want als we hem mogen geloven zijn de verkoopcijfers drie keer groter dan verwacht. Daardoor hebben ze in Beieren al tot drie keer toe de productiecapaciteit van het model moeten uitbreiden… En zelfs dat blijkt nog niet voldoende. Zo meldt van Meel dat de vraag naar de M3 Touring nog steeds ruimschoots het aanbod overstijgt, met alle wachttijden van dien.

BMW M3 Touring verkoop 2023

Waar ze bij BMW echter al helemaal blij van worden, is dat het gros van de kopers blijkbaar niet bestaat uit mensen die er een M3 sedan voor laten liggen. In de plaats daarvan zouden ze van bij concurrerende merken komen. Volgens van Meel krijgen ze namelijk te horen dat heel wat klanten al lang op zo’n M3 Touring zaten te wachten, en tot die tijd maar elders — lees: bij Mercedes-AMG en Audi — gingen shoppen. Toch vindt de topman de timing van deze eerste M3 Touring precies goed. Zo verklaart hij dat ze bij BMW bewust hebben gewacht terwijl de M3 generatie na generatie populairder werd. Hadden ze er eerder een break van gemaakt, dan had het dus wel eens kunnen aflopen zoals de M5 Touring die bij iedere generatie minder populair werd tot hij dan maar geschrapt werd in 2010… Maar ook die komt straks gewoon terug met de nieuwe M5!

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités