Tesla-wintersporters: hier zijn de Superchargers tijdelijk gratis

Tesla Superchargers gratis 2022

In het elektrische segment blijft een Tesla de koning van de langere afstanden. Dat zetten de Amerikanen nu extra in de verf: heel wat Superchargers langs toegangswegen naar skioorden worden tijdelijk gratis tijdens de daluren. Hier vind je die gratis stroom voor je Tesla.

Wie zegt dat je met een elektrische auto niet kan reizen? Bij Tesla zal je die uitspraak alvast niet horen. Om net die langere afstanden met hun modellen mogelijk te maken hebben ze destijds hun Supercharger-netwerk op poten gezet, waardoor je langs heel wat snelwegen tegenwoordig de mogelijkheid tot een zorgeloos snel volgeladen batterij tegenkomt. Die reizigers verwent Tesla nu nog eens op gratis laadbeurten gedurende de wintervakantieperiode, al moet je dan wel weten waar en wanneer je precies aan de lader moet staan.

Nachtelijke laadbeurten

Tesla zal namelijk in totaal 79 snelladers, die zich langs populaire wegen naar bijvoorbeeld de Alpen bevinden, gratis openstellen tijdens de minder populaire uren. Je vindt de Supercharger-stations dan ook in vier landen: Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en Zweden. De kosteloze uren gelden enkel van vrijdag tot zondag, vinden veelal ’s nachts plaats en verschillen per locatie:

  • Frankrijk (27 stations): 11/02 tot 27/02, van 18:00 tot 10:00
  • Duitsland (31 stations): 18/02 tot 06/03, van 19:00 tot 08:00
  • Noorwegen (8 stations): 18/02 tot 06/03, van 19:00 tot 12:00
  • Zweden (13 stations): 18/02 tot 06/03, van 18:00 tot 11:00


Meer informatie en details vind je op Tesla's Free Supercharging-pagina.

Tesla doet dit trouwens niet zomaar voor je mooie ogen, maar wel om wachttijden te vermijden. Jaarlijks zoeken namelijk ontelbare wintersporters de hogere regionen van Europa op, en dat doen er natuurlijk heel wat onder hen in een Tesla. Dat leidt vaak tot drukte bij de Superchargers of zelfs tot heuse Tesla-files. Daarom wil de constructeur de bezetting van zijn snelladers zoveel mogelijk spreiden. Een gewaarschuwd EV-rijder is er dus twee waard, en rijdt bovendien gratis.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités