Wissel van de wacht aan Audi-top: Schot uit, Duesmann in

Markus Duesmann CEO Audi

Audi-CEO Bram Schot zegt zijn post vaarwel. Eind maart maakt de Nederlander plaats voor Markus Duesmann, die voordien bij BMW werkte.

Het gerucht ging al langer dat Schot niet lang meer zou aanblijven als CEO bij Audi. De Nederlander nam in juni 2018 de rol over van Rupert Stadler, die door dieselgate ernstig in opspraak was geraakt. Schot slaagde erin om Audi door woelige wateren te gidsen en de blik opnieuw naar de toekomst te richten.

Dat Bram Schot nog geen twee jaar later plaats moet maken voor Markus Duesmann, komt volgens De Tijd omdat Duesmann al langer op het verlanglijstje stond van Audi. Omdat de Duitser nog aan enkele clausules in zijn BMW-contract was gebonden, kon hij niet onmiddellijk aan de slag in Ingolstadt. Dat probleem zou nu van de baan zijn.

Audi laat in een mededeling weten dat Schot in onderlinge overeenstemming het bedrijf verlaat, en dat de Nederlander zijn waarde voor Audi meer dan bewezen heeft. Toch zou de Volkswagen-groep meer verwachten van Duesmann, om onder meer de omzet en winst naar omhoog te krikken, zo schrijft De Tijd.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités