Cupra Ateca Limited Edition: 1.999 exemplaren met Akrapovic, maar...

Cupra Ateca Limited Edition 2019

Seat – pardon, Cupra – trapt de verkoop af van een beperkte reeks van zijn Ateca. Die heet creatieverwijs Limited Edition en krijgt een oplage van 1.999 exemplaren. Al ziet het er niet naar uit dat die naar ons land komen.

Onder de motorkap verandert er niet veel: de Cupra Ateca doet nog steeds een beroep op een 2.0 TSI-viercilinder, goed voor 300 pk en 400 Nm. Die is opnieuw gekoppeld aan een DSG-bak met zeven verzetten en drijft ook hier de vier wielen aan.

Cupra Ateca Limited Edition 2019

Koperverf

Visueel draait de Ateca het volume wel op elf en gaat het blik koperkleurige verf open: we zien koperen accenten in de dakspoiler, op de spiegelkappen, koperen 20-duimers en koperen accenten in het interieur. Maar dat is niet de enige bijzondere kleur: deze Limited Edition is de enige Ateca die de kleur Graphene Grey meekrijgt, en in het interieur zijn de sportzetels uitgevoerd in Petrol Blue-alcantara.

Cupra Ateca Limited Edition 2019

De Cupra Ateca Limited Edition krijgt tot slot nog een Akrapovic-uitlaat mee. Die doet de SUV niet alleen sportiever klinken – waarmee Cupra een van de punten van kritiek van de eerste Ateca-klanten aanpakt – maar bespaart 7 kilogram op de weegschaal. Alle kleine beetjes helpen, zeker?

Cupra Ateca Limited Edition 2019

Fikse meerprijs

Cupra bouwt exact 1.999 exemplaren van deze Ateca Limited Edition, die begin dit jaar op het salon van Genève werd voorgesteld onder de eveneens creatieve naam Special Edition. De Ateca Limited Edition is vanaf nu te bestellen. Maar helaas: niet bij ons. De Limited Edition kost namelijk zowat 10.000 euro meer dan de gewone Cupra Ateca. Teveel van het goede, vond de Belgische Cupra- en Seat-importeur. En daar kunnen we hen geen ongelijk in geven...

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Volta 00:14
Portrait de Volta

Het probleem met Cupra is dat dit zogezegd een budget sportwagen is, terwijl je elders goedkoper een betere sportwagen kan krijgen...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités