Audi gokt dat 2 op 5 verkochte Audi’s in 2025 geëlektrificeerd zal zijn

Audi 2025 elektrisch

De Duitse constructeur wil tegen 2025 meer dan dertig geëlektrificeerde modellen op de markt hebben. Audi-CEO Bram Schot schat dat de consument volgt: “40 procent van onze verkochte modellen in 2025 zal een of andere vorm van elektrische aandrijving hebben.”

Twintig van die dertig geëlektrificeerde modellen moeten volledig elektrisch zijn. Daarmee legt Audi de lat voor zichzelf hoger. Vorig jaar sprak het immers nog over twaalf volledig elektrische modellen tegen 2025. De elektrische modellen zullen op het MLB Evo-platform van de E-tron staan, het J1-platform van de Porsche Taycan lenen, het nieuwe PPE-platform inwijden en het MEB-platform van Volkswagen gebruiken.

De tien andere geëlektrificeerde modellen zullen vooral plug-inhybrides zijn, zegt Audi. Het merk is de laatste tijd actief bezig met stekkerversies te ontwikkelen van onder meer zijn Q5, A6, A7 en A8. Audi-CEO Bram Schot schat dat 40 procent van de verkochte Audi’s in 2025 een of andere vorm van elektrische aandrijving zal hebben.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités