Officieel: Ford Focus RS (2015)

ford-focus-rs-2016-005

Ford heeft zonet de lang verwachte Focus RS voorgesteld: volgens Ford een high-performance hatchback met geavanceerde technologie voor ultieme rijbeleving.

Het is de derde generatie Focus RS die we nu zien, eentje waarvan lang gedacht werd dat die er nooit zou komen. Gelukkig zagen de jongens bij Ford nog heil in een high-performance model als deze. Het is wel duidelijk dat ze meer van de RS willen verkopen, want de hot-hatch is voor het eerst te koop over de hele wereld.

De looks liggen binnen de verwachtingen. Onder de kap is het dat niet, want wat de ingenieurs daar klaarspeelden is op zijn minst spectaculair te noemen. Een 2.3 liter EcoBoost die speciaal voor de RS werd ontwikkeld beschikt over 320 pk. De Focus RS is een vierwielaandrijver die tot 70 procent van het vermogen kan doorsturen naar de achteras. Elk wiel op zich kan zelfs het gehele vermogen slikken. Indrukwekkend, that is.

ford-focus-rs-2016-005

Gekoppeld aan die vierwielaandrijving is de Torque Vectoring. Niet op de klassieke manier, wel de goedkopere - waar de remmen dienst doen om af te remmen op de wielen. Niet even efficiënt, wel een stuk goedkoper.

De nieuwe Focus RS is het 30e model dat sinds 1968 het RS-embleem draagt en zal later dit jaar in Saarlouis, Duitsland, in productie gaan.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités