BMW trekt de kaart van de plug-inhybride

bmw-3-series-edrive-1

Na het bouwen van elektrische karren onder de 'i'-benaming en een 2 reeks met voorwielaandrijving, gaat BMW nu zorgen dat al haar mainstreammodellen een plug-inhybride-variant krijgen. De 3 Reeks zou daarbij één van de eerste zijn.

Als we Audi, BMW en Mercedes ergens op kunnen pakken, dan is het wel dat ze wat achter lopen in het plug-inhybrideverhaal. Stilaan komen ze echter op snelheid. Denk maar aan de e-tron modellen bij Audi. Nu springt ook BMW op de band door haar mainstreammodellen te voorzien van wat plug-in-kracht onder de eDrive-noemer. Verwacht vooral de technologie terug in de 3 Reeks, 5 Reeks, 7 Reeks en X5. Initieel althans...

Momenteel zijn we al zeker van die X5 eDrive. Ondergetekende reed er al mee in prototypevorm en hij is zo goed als klaar. Tijd dus voor de volgende in de lijn. Dat is blijkbaar de 3 Reeks eDrive. Onder de kap een viercilinder-benzine en een elektromotor. Over pk's wordt er nog niet gesproken. Al zegt BMW dat de technologie rechtstreeks komt van de i3 en i8. Bij de X5 eDrive is de samenwerking van motoren alvast goed voor +300 pk.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités