Audi A6 Hybrid was geen succesverhaal

audi-a6-hybrid

We vroegen ons bij de facelift van de A6 al af waar de hybridevariant naar toe is. Blijkbaar was die zo onsuccesvol dat Audi er geen vervolg aan breit. Wat verwacht je, met maar 4.000 verkochte exemplaren wereldwijd.

We konden hem enkele jaartjes terug rijden in Kopenhagen en waren toen niet echt overtuigd van de hybrideformule in de A6. We waren blijkbaar niet alleen, want op zo'n drie jaar tijd wist Audi wereldwijd maar 4.000 exemplaren te verkopen. Zo'n 80 procent daarvan vond zijn weg naar Azië. Geen slecht cijfer zou je denken maar naar Audiaanse normen zijn dat kruimeltjes. Ter vergelijking; in 2012 verkocht het merk met de vier ringen wereldwijd 1,4 miljoen wagens, in 2013 1,5 miljoen wagens en dit jaar hoopt het er 1,7 miljoen te verkopen. Vierduizend wagens op zo'n 3 miljoen verkochte wagens... daar hoef je nog niet eens een procentuele berekening voor te maken om te zien hoe marginaal die hybride-exemplaren meespelen in de totale verkoop.

Exit A6 Hybrid dus. Al is de kous daarmee nog niet helemaal af. Het merk spitst zich - net zoals Porsche - toe op een nieuwe generatie plug-inhybrides. Dus een A6 PHEV kunnen we dan weer wel binnenkort verwachten.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités