Aston Martin DB7 Prototype staat te koop in Nederland

aston-martin-db7-prototype_01

Het Nederlandse Noblehouse heeft wel zeer zeldzaam speelgoed in de etalage staan. De DB7 Vantage Prototype met chassisnummer DP004 is de enige op aarde en heeft zelfs banden met TVR.

Het is een uitzonderlijk zicht, zo'n prototype. Gewoonlijk worden er een aantal gemaakt, waarna ze totaal afgemat worden. Denk dan aan duurtesten, snelheidstesten en - soms - vernielingstesten. Na hun dienst worden ze meestal vernield. Dit voorkomt dat de wagens zouden verhandeld worden. Bovendien geeft de Britse fiscus na het sloopwerk de btw terug die bij het registreren van de wagen werd afgedragen.

De Racewagen die hij nooit werd

Niet voor dit prototype dus. Na zijn noeste arbeid werd hij samen met zeven andere wagens tegelijk verkocht aan een Aston Martin-dealer in Norfolk. In overleg met het hoofdkwartier werden de wagens gestript zodat ze konden worden doorverkocht als raceauto's. Dit prototype werd opgepikt door Peter Wheeler, de vroegere eigenaar van TVR. Echter overleed Wheeler in 2009 waardoor er nooit op het circuit is gereden met de DB7.

Nu, dertien jaar na de bouw bevindt hij zich in Nederland. Daar wordt hij - met de hulp van Aston Martin Heritage - terug in zijn originele prototypestaat gebracht. En terecht, want de DB7 is een belangrijke wagen in de geschiedenis van het Britse merk. Het is de eerste V12 van het merk en met 420 pk was hij daarbij goed voor een topsnelheid van net geen 300 km/u. Heerlijke cijfers.

Nog een leuk weetje voor autoliefhebbers, de wagen heeft chassisnummer AMWS R7 DP004. Daarbij staat AMWS voor Aston Martin Works Service (de bouwplaats), R 7 voor Racing DB7 Vantage en DP004 voor Prototype nr.4.

De prijs? Overeen te komen natuurlijk...

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Jens 14:05
Portrait de Jens

//EDIT: Aangepast, bedankt ;-)

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités