Aston Martin gaat dakloos met V12 Vantage S Roadster

aston-martin-v12-s-roadster_01

De kleine bruut van Aston Martin kan je nu ook zonder dak krijgen. Kwestie van nog beter de heerlijke V12-roffel te horen wanneer je van het gas gaat. Het leven kan simpel zijn, toch?

De V12 Vantage S staat al langer bekend als de kleinste Aston Martin met het grootste hart erin gelepeld. De 6-liter V12 levert ook in de dakloze variant 573 pk en 620 Nm aan koppel. Die oomph wordt gekoppeld aan de Sportshift III-automaat met zeven versnellingen waardoor je in 4,1 seconden naar de honderd knalt en doorblaast tot 323 km/u. Zeg nu nog eens dat AM's eigenlijk traag zijn.

Spot mode

Uiterlijk herken je hem aan het - je raadt het nooit - open dak, een motorkap met koelsleuven, carbon spulletjes en een agressievere grille. Het interieur toont zich dan weer aan het zonlicht met stevigere stoelen en optioneel carbon inserts. Om de V12 niet te neuszwaar te maken krijgt de Vantage S Roadster adaptieve demping, carbon ceramische remmen en een Sport mode. Al dient die laatste vooral om de uitlaat nog wat luider te horen brullen.

aston-martin-v12-s-roadster_01

Later dit jaar kan je er eentje bestellen bij de plaatselijke Aston Martin dealer.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités