Live op de IAA 2013: Peugeot RCZ R voor ongeveer 40.000 euro

peugeot-rcz-r-iaa

Soms wordt een stoute droom werkelijkheid. Dat is wat je kan zeggen van deze Peugeot RCZ R, die veel gemeen heeft met zijn conceptversie.

Soms gebeurt het dat de ontwerpers en ingenieurs weinig moeten bijschaven aan hun idee. Dat de RCZ R gestoeld is op een productiemodel maakt de zaken er natuurlijk wat eenvoudiger op. Dat de gewilde motorisatie en afstelling afgekeken is van Peugeot Sport draagt daar even goed aan bij. Toch blijft het leuk te zien dat een merk een kleine niche durft aanboren met een model. Hoeveel mensen zouden er zo gek zijn om een sportcoupé met 270 pk en voorwielaandrijving aan te kopen, om er mee naar het werk te pendelen bijvoorbeeld? Als ze dat model nu ook in andere segmenten overnemen...

peugeot-rcz-r-iaa

sexy prijzen

Van prijzen is er nog niets officieel bekend, toch werd ons toegefluisterd dat die zowat 6.000 euro boven die van de RCZ THP 200 pk komt te liggen. Een snelle rekensom brengt ons op ongeveer 40.000 euro. In België zijn er alvast klanten voor te vinden, zegt Peugeot, al moeten we niet de verkopen van de dieselversies verwachten.

Wie er eentje wil zien rijden, moet nog even wachten. De wagen zal te zien zijn op het salon in Brussel waarna hij stilaan in Vlaanderens landschap zal verschijnen.

Derniers articles publiés

Commentaires (3)

Laisser un commentaire
Yvesw 16:31
Portrait de Yvesw

Nog steeds goedkoper dan een Audi TT dus :-)

Carlos 19:48
Portrait de Carlos

Ook wel mooier dan een TT...

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités