BMW M5 krijgt ruim 900 pk als afscheidscadeau van tuner Manhart (2024)

BMW Manhart MH5 900 2024

Er komt een gloednieuwe BMW M5 aan, maar krijg jij ook maar niet genoeg van het uitgaande exemplaar? Dan ben je blijkbaar niet alleen, want tuner Manhart heeft zijn licht nog een laatste keer laten schijnen over de ‘F90’ M5. Het resultaat: zo’n anderhalf keer het vermogen van een standaard exemplaar.

Wanneer BMW straks zijn gloednieuwe M5 onthult, mag je rekenen op flink wat meer vermogen dan voorheen. Dat zal die dan wel te danken hebben aan een elektrische boost want als we de geruchten mogen geloven, gaat de volgende generatie zijn aandrijflijn delen met de BMW XM. Reken dus op zo’n 748 pk uit de combinatie van een V8 en een elektromotor… Maar dat kan Manhart beter, en ze hebben er helemaal geen elektrificatie voor nodig.

Voor de lucky few

De Duitse tuner heeft namelijk zijn MH5 900 voorgesteld en de naam van dit apparaat geeft al enigszins weg wat voor vermogen je mag verwachten. Zo is de 4.4-liter biturbo-V8 in het vooronder van deze M5 maar liefst 928 pk en 1.240 Nm koppel sterk. Dat is dus 328 pk meer dan je in een reguliere M5 van de uitgaande generatie krijgt of 303 pk meer dan wat een M5 Competition te bieden heeft, waarop deze MH5 is gebaseerd. Om dat monsterlijke vermogen te ontketenen, trakteerde Manhart die op nieuwe luchtinlaten, aangepaste turbo’s en andere intercoolers. Dieper binnenin werden de zuigers vervangen door exemplaren die meer koppel aankunnen, en vanbuiten mag je rekenen op de gewoonlijke aanpassingen zoals lagere bumpers, andere velgen en de nodige Manhart-striping.

BMW Manhart MH5 900 2024

Wat die enorme vermogenswinst doet met de 0-naar-100-tijd of de topsnelheid, geeft de tuner niet mee. Om dat te weten, zal je er dus zelf eentje moeten aanschaffen maar daar moet je dan wel best snel voor zijn. Manhart gaat dit complete pakketje namelijk slechts bouwen in een oplage van vijf stuks en je raadt het al: over een prijs doen ze minstens even mysterieus als over de prestaties.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités