Het dak mag er nog eens af: Volkswagen blikt vooruit op nieuwe California

Volkswagen T7 California (2023)

Ga je binnenkort kamperen met de nieuwe Volkswagen California, dan heb je op je standplaats op de camping misschien wel een tweede stroomaansluiting nodig. De populaire VW-camper is binnenkort aan een nieuwe generatie toe, die wordt gebaseerd op de plug-inhybride Multivan.

Wie recent nog door de Volkswagen-catalogus bladerde, is het ongetwijfeld ook wel opgevallen. De Multivan kreeg twee jaar geleden een volledige make-over, T7 voor de vrienden, maar de kampeerversie California is nog steeds gebaseerd op de T6.1. Daar komt binnenkort verandering in: op het Caravan Salon in Düsseldorf eind deze maand haalt Volkswagen het doek van de conceptversie van de geüpdatete California.

Volkswagen T7 California (2023)

Plug-in California

In afwachting daarvan krijgen we al een eerste schets te zien, en daaruit blijkt in de eerste plaats dat die conceptversie bijzonder nauw zal aanleunen bij het finale productiemodel. Dat productiemodel wordt gebaseerd op de T7 Multivan, zo bevestigt Volkswagen. Dat zie je niet alleen aan het ontwerp van de koplampen – met de doorlopende ledstrook – maar ook aan de aandrijflijn.

Voor het eerst zal de California er immers ook met stekker zijn. Geen volledig elektrische versie – al komt er ongetwijfeld nog wel een ID.Buzz California – maar wel een California met plug-inhybride aandrijflijn. De Multivan heeft namelijk een stekkerversie die de 1.4 TSI van 150 pk combineert met een elektromotor van 85 kW (116 pk) tot een systeemvermogen van 218 pk. Die zal zijn weg dus ook vinden naar de California. Meer details lost Volkswagen nog niet, maar krijgen we ongetwijfeld eind deze maand.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités